ST-Model Gitaren

Veelzijdig aanbod: van traditioneel tot modern

Wie de woorden "elektrische gitaar" hoort, haalt zich hoogstwaarschijnlijk het ST-model voor de geest. Dit wereldbekende type gitaar werd geïntroduceerd met de release van Fender's Stratocaster in 1954, als aanvulling op het T-model dat is gebaseerd op de Telecaster. Dankzij artiesten als Jimi Hendrix, Mark Knopfler en Stevie Ray Vaughan werd de gitaar immens populair in de jaren '60-'70.

Tijdloos en veelzijdig ontwerp

De ST-modellen hebben een double cutaway-body, wat het spelen van hoge noten op de hals toegankelijker maakt dan bij single cutaway-modellen. Ook is de gitaar zo gemaakt dat deze zich meer aan de vorm van het lichaam van de gitarist aanpast waardoor de gitaar beter in balans blijft bij het bespelen. Het ST-model heeft dankzij de 5-weg schakelaar voor pickups veel tonale mogelijkheden en is daarmee een veelzijdig instrument.

Oneindig veel variaties

Wij hebben een zeer groot assortiment ST-modellen. Al onze winkels hebben een unieke en fraaie collectie ST-stijl gitaren in huis. Van traditionele modellen, perfect voor blues en rock van merken als Fender en Squier, tot moderne gitaren van merken als Ibanez, Jackson, Yamaha en ESP. We hebben ook veel supercharged ST-stijl metalgitaren in ons assortiment voor het serieuze shreddingwerk. Deze gitaren worden ook vaak Superstrats genoemd.

Bepaal jouw klank en stijl

Het vergelijken van meer dan 700 verschillende ST-modellen is niet altijd eenvoudig. Daarom hebben we deze categorie verder opgedeeld naar pickup configuratie. Het type pickups en de plaatsing ervan hebben een groot effect op de klank en het karakter van de gitaar. Van de mellow klanken van singlecoil gitaren tot de heavy scheursounds van humbucker gitaren.

Kies jouw pickup configuratie

Traditionele ST-modellen hebben bijna allemaal drie singlecoil pickups (SSS). Zoek je de klassieke sounds, maar wil je ook wat meer pit? Dan kies je een HSS-gitaar met een humbucker bij de brugpositie. Wanneer je een veelzijdige moderne gitaar wil hebben, kijk dan bij ons aanbod HSH-modellen. De ultieme high-gain gitaren vind je onder de humbucker gitaren.

Koopgids met tips

Zoek je een nieuwe elektrische gitaar, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan onze uitgebreide koopgids voor elektrische gitaar en doe handige kennis op over de verschillende houtsoorten, halzen, pickups, modellen en meer.