Percussie

Conga's en Bongo's worden voornamelijk gebruikt bij muziekstijlen met Latin invloeden. Djembés vinden hun oorsprong in Afrika. Cajons komen oorspronkelijk uit Latijns-Amerika, maar worden vandaag de dag in vele muziekstijlen gebruikt en bij akoestische sessies ter vervanging van een traditioneel akoestisch drumstel.

Twee belangrijke categorieën zijn monteerbare percussie en handpercussie. In beide categorieën vind je cowbells, tamboerijnen en blocks. Daarnaast vind je bij handpercussie ook kleine percussie waaronder shakers, maracas, en castagnetten. Monteerbare percussie wordt veel gebruikt door drummers die hun akoestische kit willen verrijken met exotische klanken.

Wanneer je als drummer of percussionist wordt gevraagd om "eens wat anders" te doen of "het geheel wat interessanter te maken" dan is het geen slecht idee om een uniek stuk percussie bij de hand te hebben waarmee je de mix kan kleuren.

Tamboerijnen en shakers zijn doorgaans winnaars, maar misschien wordt het wel eens tijd om te opteren voor een kabassa of güiro voor het toevoegen van onderscheidend ritme en textuur in een nummer. Hoewel het gezegde "needs more cowbell" de laatste jaren een running joke is geworden, is de koebel nog steeds een excellente manier om je mix dat ietsje cooler te maken.

Zorg ervoor dat je percussiesectie opperbest klinkt met conga's, chimes en triangels, bongo's, djembés, cajons en yambús, timbales, roto toms, udu drums, vibrafoons, rainsticks, etc. Daarnaast heeft KEYMUSIC ook onderdelen, koffers, drumvellen, hardware en andere accessoires voor percussie. Met meer dan 400 verschillende modellen onder de prijs van 50 euro staan slagwerkinstrumenten ook garant voor vele uren muzikaal plezier bij kinderen.