Je snaren maken het geluid

Een belangrijk deel van je gitaargeluid wordt bepaald door je snaren. Het geluid dat je maakt is immers het geluid van je snaren die trillen. Vuile en oude snaren klinken vlak en futloos en zullen waarschijnlijk sneller ontstemmen. Ook voelen oudere snaren vaak minder prettig tijdens het spelen. Er zijn verschillende factoren van invloed op het verouderen van je snaren - hoe veel je speelt, waar je speelt en de pH balans van je zweet. Oudere snaren breken vaak ook sneller en we weten allemaal hoe vervelend het is om een snaar te breken als je midden in een song zit.

Bespaar op je snaren, koop in bulk

Als je een voorkeur hebt voor een bepaald merk en snaardikte, dan kan het voordelig zijn om meerdere snarensets te kopen. Je kan flink besparen wanneer je 12 sets besteld. We hebben al jouw favoriete merken in huis, waaronder Ernie Ball Strings, D'Addario Strings en GHS Strings. Wij hebben meer in huis dan alleen snaren voor gitaren. We bieden ook basgitaarsnaren, banjosnaren, mandolinesnaren en ukelelesnaren. In feite hebben we voor alle snaarinstrumenten snaren in huis.

Verleng de levensduur

Om de levensduur van je snaren te verlengen kan je kiezen voor snaren met coating. Dit soort snaren zijn minder kwetsbaar voor vocht, vet en zuur. Coated snarensets zijn een klein beetje duurder dan normale snaren, maar op de lange termijn zal je toch geld besparen omdat je ze minder vaak moet vervangen. Als je de voorkeur geeft aan normale snaren, kan je ook de levensduur verlengen door gebruik te maken van onderhoudsmiddelen.