Elektrische Gitaren

Elektrische gitaar kopen?

Of je nu net begint, of al jaren een verwoed verzamelaar bent; wij hebben de perfecte elektrische gitaar voor jou in huis. De elektrische gitaar is het meest populaire instrument in de popmuziek, en dat is niet voor niets. De keuze van een elektrische gitaar is zeer persoonlijk. Daarom is het belangrijk dat je in onze winkels alles kan proberen. Wij zijn premium dealer van topmerken als Gibson, Fender, Ibanez, Gretsch en Epiphone.

Dé gitaarspecialist van België

We hebben ons enorme assortiment elektrische gitaren opgesplitst op basis van de bodyvorm. Het overgrote deel van alle elektrische gitaren heeft een bodyvorm welke is gebaseerd op één van onderstaande varianten. De vorm van de body is zeer bepalend voor de klank en tevens de muziekstijl waar de gitaar veelal voor wordt gebruikt.

Gitaarmodellen elektrische gitaar verschillen

Solidbody gitaren

Elektrische gitaren zijn onder te verdelen in solidbody en hollowbody modellen. Solidbody gitaren hebben een massieve body en daarmee een fellere klank. Ze worden gemaakt met diverse pickupconfiguraties, zoals 2x humbucker (HH), humbucker/single-coil/humbucker (HSH), 3x single-coil (SSS) en diverse andere combinaties. Bekende modellen als Gibson's Les Paul en SG, en Fender's Stratocaster en Telecaster zijn alle solidbodies.

Hollowbody gitaren

Hollowbody (of semi-akoestische) gitaren hebben een holle klankkast, maar vallen wel onder elektrische gitaren vanwege hun magnetische pickupelementen. De meest voorkomende configuratie is 2 humbuckers (HH). Door de klankkast hebben semi-akoestische gitaren een veel warmer geluid, wat ze ideaal maakt voor blues en jazzmuziek. Ook de semi-akoestische gitaren genieten zeer veel bekendheid. Denk bijvoorbeeld aan de iconische Gretsch gitaren en de Gibson ES-modellen.

Beginners en gevorderden

Voor beginnende gitaristen heeft Keymusic zeer aantrekkelijk geprijsde elektrische-gitaarpakketten van bijvoorbeeld Epiphone, Squier en Ibanez. Lees ook onze pagina's over beginnersgitaren of kindergitaren. Je kan natuurlijk ook een mooie en betaalbare gitaar uitzoeken en zelf de gewenste accessoires toevoegen. Weet je al beter wat je wilt? Ontdek jouw favoriete gitaar in één van de bovenstaande categoriën.

Vier legendarische gitaren

Twee gitaarbouwers, vier modellen. De Stratocaster en Telecaster van Fender en de Les Paul en SG van Gibson zijn tot op de dag van vandaag de meest populaire gitaarmodellen ter wereld. Ontdek waarom deze iconen hun stempel hebben gedrukt op zowat iedere muziekstroming. De modellen zijn zo herkenbaar dat ze bepalend zijn voor de indeling van ons assortiment elektrische gitaren. Klik op jouw favoriete model en ontdek de geschiedenis van deze fraaie instrumenten.

Gibson Les Paul Gibson Les Paul - sinds 1952
 
Gibson SG Gibson SG - sinds 1960

 

Metalgitaren

Daarna de extreme bodyvormen in de categorie heavy gitaren. De metal-gitarist zal kiezen voor een solidbody gitaar met een snelle hals; behalve bijzondere vormen hebben deze metalgitaren ook vaak opvallende kleuren. Binnen de metalscene wordt ook vaak gebruik gemaakt van 7- en 8-snarige gitaren. Alle modellen die dan nog overblijven, staan in de categorie andere gitaarmodellen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Fender Jaguar of de Gibson Firebird.

Versterkers, effecten en accessoires

Natuurlijk gebruik je een elektrische gitaar in combinatie met een goede versterker, en kun je ook je favoriete effecten goed gebruiken. Vergeet bij aanschaf van je gitaar niet je plectrum, statief, hoes en andere gitaaraccessoires mee te bestellen!

25 tips voor gitaarspelen

Heb je een elektrische gitaar gekocht maar loop je even vast? Speel je al tien keer hetzelfde liedje achter elkaar, of heb je het idee dat je niet vooruitkomt? Of wil je gewoon nóg beter gitaar leren spelen? Keymusic heeft 25 tips om beter gitaar te spelen op een rijtje gezet. 

Koopgids met tips

Zoek je een nieuwe elektrische gitaar, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan onze uitgebreide koopgids voor elektrische gitaar en doe handige kennis op over de verschillende houtsoorten, halzen, pickups, modellen en meer.