Distortion, Fuzz en Overdrive Pedalen

Als een racewagen

Een elektrische gitaar zonder distortion of overdrive pedaal is als een racewagen zonder banden. Het leven is een stuk minder leuk zonder een vleugje overdrive of een berg distortion. Gitaar, pedaal en versterker vormen een magische combinatie. Met deze effectpedalen kan je eindeloos experimenteren. Geef een draai aan de knop, sluit je ogen en strum je gitaar. Wow! Pas op dat je niet uit de bocht vliegt.

Grote collectie gitaarpedalen

Wij hebben de grootste collectie distortion, overdrive en fuzz pedalen in Europa. Je kan kiezen uit meer dan 250 verschillende pedalen in alle kleuren, vormen en prijsklassen. Van eenvoudige en betaalbare transistor distortion pedalen tot exclusieve custom shop overdrive pedalen.

Dirty en Fuzzy sounds

Met distortion effecten maak je warme, dirty en fuzzy sounds, door de pieken van het geluidsigaal te comprimeren en overtonen toe te voegen. Distortion effecten worden ook vaak gain-effecten genoemd, omdat dit soort gitaarklanken vroeger werden gemaakt door buizenversterkers te oversturen. De organische en natuurlijke klank van een buizenversterker die op z'n donder krijgt is geweldig. Distortion is een vast onderdeel van de elektrische gitaar bij rock 'n roll muziek en het effect is ook belangrijk bij andere genres, zoals metal, blues en jazz fusion.

Distortion, Overdrive en Fuzz

De termen distortion, overdrive en fuzz worden regelmatig door elkaar gebruikt, maar er zijn wel subtiele verschillen. Overdrive effecten zijn het minst heftig van de drie. Deze pedalen produceren warme overtonen bij lagere volumes en heftige distortion bij meer gain. Een distortion effect produceert ongeveer dezelfde hoeveelheid vervorming bij alle volumes en de klankvervorming is veel duidelijker en intenser. Een fuzz effectpedaal vervormt het geluidsignaal tot het bijna een blokgolf is en voegt complexe overtonen toe met behulp van een frequentie multiplier.

Metal Distortion

Voor de liefhebbers van het stevige gitaarwerk hebben we een fraaie selectie metal distortion pedalen. Deze pedalen gaan verder waar andere stoppen. Metal distortion pedalen klinken aggressiever en krachtiger dan normale distortion pedalen. In combinatie met een metalgitaar en een goede gitaarversterker kan je perfect shredden en vette riffs spelen.

Legendarische effectpedalen

Enkele distortion en overdrive pedalen zijn enorm invloedrijk en hebben een legendarische status bereikt. Deze pedalen zijn door de jaren gebruikt op talloze hitalbums. Je hoort ze dagelijks terug op de radio, want ook de nieuwe generatie bands en artiesten zijn gevallen voor de karakteristieke sounds van deze legendarische gitaareffecten. Ontdek nu de Big Muff Pi van Electro Harmonix en de Tube Screamer van Ibanez.