Roland #909Day The Future Redefined

The Future. Redefined by Roland

Op 9 september was het #909Day. Om 6:00u (CEST) begon de livestream en in 24 uur werden meer dan 30 nieuwe producten gepresenteerd. De term 909Day is natuurlijk een verwijzing naar de langverwachte heruitgave van de TR-909, en die is er dan ook gekomen! Samen met modules die de klanken van de beroemde TB-303 en VP-303 terugbrengen is de Boutique serie dus uitgebreid met drie vintage synthesizers. In deze categorie mochten we ook de SYSTEM-8 Plug-Out synthesizer verwelkomen. Een uitbreidbare synthesizer met Rolands ACB technologie.

Nieuwe DJ-gear in samenwerking met Serato

De live-stream begon met de presentatie van de te gekke DJ-808. De eerste DJ-controller van Roland, die ze in samenwerking met Serato hebben ontwikkeld.

Voor de vinyl DJ heeft Roland een speciale 909 Celebration draaitafel gepresenteerd (TT-99) met bijbehorende 2-kanaals DJ-mixer (DJ-99).

V-Drums en Digitale Percussie

Behalve de nieuwe opvouwbare en draagbare TD-1PKX, presenteert Roland ook de nieuwe alleskunner TD-50 Drum Sound Module. Los verkrijgbaar, maar ook in de nieuwe sets TD-50K en TD-50KV.

Wil je de dynamiek van een akoestische bass drum? Verbouw je 22" bass dan naar een hybride model met de KD-A22 Kick Drum Convertor. Verder zijn er natuurlijk nieuwe drum pads, cymbal pads en verschillende drum racks.

Tenslotte heeft Roland een nieuw apparaatje voor de Cajon ontwikkeld. Versterk je geluid en voeg extra expressiemogelijkheden toe met de EC-10M.

BOSS introduceert Katana versterkers en nieuw multi-effect

Na de Waza versterker komt BOSS nu met een opvolger: de Katana serie gitaarversterkers. De serie bestaat uit drie combo's en een head. Een 50 Watt 1x12" combo, een 100 Watt 1x12" combo, een 100 Watt 2x12" combo en een 100W Katana Head.

BOSS staat natuurlijk bekend om de krachtige en veelzijdige gitaareffecten. Met de GT-1 voegt het bedrijf daar een compacte multi-effect aan toe dat beschikt over een snelle interface en ingebouwd expressiepedaal.

Maar liefst vier nieuwe piano's

De FP-90 is de nieuwe performer piano van Roland. Laat je leiden door je grenzeloze creativiteit!

Een nieuwe lespiano vol oefenmogelijkheden werd ook gepresenteerd met de RP501R. Verder zag de moderne designerpiano DP603 het levenslicht en kunnen we ons opmaken voor de GP607 mini-vleugel in onze winkels (en huiskamers).

Digitaal blaasinstrument met talloze geluiden

Het meest baanbrekende nieuws van de dag was toch wel een heel nieuw instrument. Zeker voor Roland is dit een hele nieuwe categorie die een hoop nieuwe mogelijkheden in zich heeft. De AE-10 Aerophone heeft de traditionele sax vingerzetting maar zit vol met nieuwe, flexibele geluiden. Saxofoons van sopraan tot bariton, maar ook clarinetten, fluiten, trompetten, strijkinstrumenten en zelfs synths!