Arturia AudioFuse 8Pre: krachtige opnameapparatuur voor drummers

In tijden van lockdowns waarbij repetitieruimtes en concertzalen vaak gesloten zijn word je als drummer verplicht om thuis te oefenen en te experimenteren. Daarbij wil je misschien wel eens weten hoe jouw drums klinken om zo je klank of techniek te verbeteren. Een goede basis daarvoor zijn enkele microfoons maar even goed een krachtige audio interface. Dat is namelijk een externe geluidskaart met verscheidene ingangen voor microfoons en allerlei instrumenten en tevens je werkpaard voor kwalitatieve opnames. Wij stellen je graag de AudioFuse 8Pre van Arturia voor: een krachtige interface met heel wat snufjes en dat voor een aangename prijs!

Zo beschikt deze interface over 8 microfoon ingangen die voorzien zijn van premium ‘DiscretePRO’ voorversterkers. Deze voorversterkers (ook wel preamps genoemd) zorgen ervoor dat het binnenkomende geluid getransformeerd wordt in een kwalitatieve en bruikbare sound. Moest je bijvoorbeeld geen voorversterkers hebben dan zou er heel wat oversturing en ruis op je opnames zitten. Zie het zowaar als een filter die alles mooi gladstrijkt maar toch zoveel mogelijk de originele klank behoudt. Maar er is meer… zo kan je bij alle ingangen zowel een microfoon als een instrument (bijvoorbeeld een gitaar) rechtstreeks inpluggen en opnemen op jouw computer. De USB-C kabel zorgt er bovendien voor dat de latency (de zogenaamde vertraging tussen jouw interface en de computer) tot het absolute minimum beperkt wordt. Er zit echter ook een klassieke USB-kabel bij dus je hoeft je geen zorgen te maken over de connectiviteit.

Bij de aankoop van deze interface krijg je toegang tot de ‘Creative Suite’ van Arturia. Hierin zitten een hele resem aan plugins die je kan gebruiken in je DAW (Logic, Ableton, Studio One, …). Zo heb je onder meer drie preamp plugins, een compressor, reverb en filter effecten, een chorus plugin en zoveel meer. Daarnaast krijg je ook het AudioFuse Control Center waar je jouw interface persoonlijk kan configureren en personaliseren.

Dit is, in een notendop, de meest praktische kant van de audio interface. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een dozijn aan extra’s die zijn kwaliteit krachtig maken. Hierbij sommen we de belangrijkste kenmerken even op:

  • 16 input en 20 output kanalen
  • 8 microfoon preamps met DiscretePRO technologie
  • 2 instrument ingangen op kanaal 1 & 2 (deze zitten aan de voorzijde van de interface)
  • 8 onafhankelijke analoge lijn uitgangen
  • Analoge monitor (speaker) uitgangen voor gebalanceerde jack kabels
  • 1 stereo hoofdtelefoon uitgang waarbij je de keuze hebt tussen grote of kleine jack
  • 8 digitale ADAT in- en uitgangen zodat je meerdere interfaces kan linken
  • Robuust design én in 19 inch rack formaat alsook handig te monteren op jouw desk

En dan nu het allerleukste nieuws: Arturia heeft ons deze AudioFuse 8Pre opgestuurd en we gaan met hen een exclusief partnerschap aan waarbij we alle audio van de toekomstige drumfilmpjes zullen opnemen met deze interface! Zo kan je hem ontdekken via onze gebruikelijke kanalen en je laten overtuigen van alle fantastische mogelijkheden.

Wij zijn super excited om ermee te mogen werken en zijn achter de schermen al heel wat materiaal aan het voorbereiden!