Sela handpannen

Nieuw bij KEYMUSIC: een ruim assortiment aan handpannen van Sela! Gedurende enkele weken kan je naar hartenlust verschillende modellen gaan uitproberen in onze Belgische filialen. Maar wat is zo’n handpan nu eigenlijk?

Een handpan is de perfecte combinatie van percussie en een melodisch instrument. De constructie bestaat uit twee metalen ‘kommen’ die gehard (genitreerd) worden door middel van een speciaal proces. Dit is hoe het instrument zijn structuur krijgt. Daarna worden de twee helften uitvoerig met de hand gehamerd. Hierdoor ontstaan kleine deuken in het oppervlak. Deze worden, afhankelijk van hun positie, verschillende toonsoorten. De centrale noot bevindt zich in het midden en is omringd door een cirkel van acht bijkomende noten.

De Sela Harmony handpan overtuigt je door middel van zijn heldere en langdurige geluid. Het unieke, zachte, etherische en mysterieuze geluid boeit iedereen. Het rustgevende geluid neemt je zowaar mee op een spirituele reis. Het aangename timbre van de handpan is fascinerend en uniek. Het kan perfect worden gebruikt als muzikale begeleiding bij spirituele activiteiten zoals yoga of meditatie. De geluidsvelden reageren heel gemakkelijk. Zelfs de kleinste nuances zijn tijdens het spelen perfect te horen. Een expressieve en gedetailleerde uitvoering is het resultaat.

De handpan is uiterst professioneel afgewerkt. Ze maakt indruk met kwaliteit en geluid op hoog niveau. De handpan heeft een aangename resonantie over alle tonen heen. De tonen zijn bovendien netjes van elkaar gescheiden. Deze handpan is ideaal voor zowel beginners als professionele muzikanten. De negen noten liggen op een gemeenschappelijke toonlader. Ondanks de intuïtieve en eenvoudige speeltechniek kan je toch heel fascinerende klankpatronen creëren.

Bij deze handpan is een hoogwaardige gewatteerde tas uiteraard inbegrepen. Dankzij de vulling biedt de tas een optimale bescherming tijdens eender welk transport.