Roland Digital Drums

Roland lanceert nieuwe digitale drumstellenRoland lanceert nieuwe digitale drumstellen
 

Dat de technologie van digitale drumstellen blijft evolueren is geen verrassing meer. Maar wat als je die technologie combineert met de look en feel van een akoestische set? Dat is het beste van twee werelden! Roland heeft dat goed gezien en gaat voor beide nog een stapje verder. 

Recent lanceerden ze twee nieuwe producten om u tegen te zeggen: de VAD706 en een tweede, nieuwe reeks van de TD-50, hun vlaggenschip. Laten we deze eens wat meer in detail bekijken en zet je schrap, er is heel wat leuks te ontdekken! 

VAD706 
Er bestond al een reeks waarbij je digitale drums met een akoestisch design had maar nu is deze ook beschikbaar in een ‘full forceopstelling. De kick drum is een volwaardige 22 inch basdrum waardoor je al meteen een extra dimensie creëert. Neem daarbij de kracht van de digitale snare en ride en je bent een heel eind op weg om jezelf te ontplooien als drummer. Maar dat is nog niet alles. Na het succes van de digitale pads heeft Roland nu ook een digitale hi-hat uitgebracht: de VH-14D. Deze reageert nog preciezer en klinkt helemaal te gek! Als werkpaard bij uitstek is er de nieuwe TD-50X drummodule. Deze is nóg krachtiger dan zijn voorganger en heeft alle features die je nodig hebt om professioneel te kunnen overkomen. Zoek je een drumstel met een knappe uitstraling en uitmuntende prestaties? Dan is deze VAD706 reeks absoluut iets voor jou. Zeker als je weet dat die nu ook beschikbaar is in verschillende kleuren: 
Pearl White, Gloss Natural, Gloss Ebony en Gloss Cherry. Je kan ze allemaal ontdekken op onze website waar allerlei foto- en videomateriaal voorhanden is. De pre-orders zijn geopend! TD-50K2 en TD-50KV2 
Jarenlang was de TD-50 reeks gekend als het absolute paradepaard van Roland en je kon heel ver gaan in het finetunen van jouw specifieke voorkeuren. Reeds geruime tijd groeide het verlangen naar een upgrade die nog beter is dan zijn voorganger. En die is er nu! De tweede reeks van de TD-50 is klaar om geschiedenis te schrijven. 

De nieuwe reeks is beschikbaar in twee varianten: de K reeks, die een compacte setup weergeeft die divers inzetbaar is, en de KV-reeks die streeft naar de absolute volledigheid inzake digitale drums. Nieuw daarbij is ook weer de digitale hi-hat en de vernieuwde module. Op het eerste zicht ziet het er visueel grotendeel hetzelfde uit als zijn voorganger maar de technologie heeft een enorme upgrade gekregen. 

Ze hebben er bij Roland jarenlang intensieve research op zitten en dat wordt nu volledig weergegeven in de nieuwe TD-50X drummodule. Met de ‘Prismatic Sound Modeling’ wordt de noemer omschreven die jouw drums tot leven laat komen zoals geen enkel ander systeem dat kan. Dit door het gebruik van pro kwaliteit samples, opgenomen in de beste studio’s ter wereld, te combineren met verfijnde gedragsmodelleringstechnieken die nauwkeurig onderzocht werden gedurende twee decennia. Dit wil zeggen dat iedere slag een andere klankkleur creëert waardoor er een magische vorm van expressie en connectie met het drumstel ontstaat. Van subtiele ghostnotes tot het meest intense spel: je drummen kent geen grenzen meer met deze TD-50X. 

Ten slotte is deze module ook heel interessant als het aankomt op studio- of livegebruik. Door de aparte outputs kan jouw geluidsman heel gedetailleerd te werk gaan om het allerbeste resultaat te verkrijgen. Ben je benieuwd naar de specificaties van deze nieuwe drumstellen? Bekijk deze dan even op onze website, alle informatie is voorhanden! We zijn uitermate trots dat we deze nieuwe reeksen binnenkort in ons gamma mogen verwelkomen.