Pearl 75 Years

PEARL viert zijn 75ste verjaardag!


Pearl bestaat 75 jaar en dat vieren ze met enkele exclusieve producten die we vandaag graag aan jullie voorstellen. Zet je schrap voor heel wat nieuwtjes, limited editions en zoveel meer!

President Phenolic

Met heel veel trots lanceert Pearl de President Phenolic. Dit is een heruitgave van het allereerste drumstel waarop unieke technieken werden toegepast voor die tijd. Zo werden de ketels onder hermetische druk geplaatst om ze te vormen. Een baanbrekende verandering…! Deze techniek zorgt voor een thermisch gelaagde en massieve constructie waardoor het een uitmuntende resonantie heeft die zeer gegeerd is door verzamelaars. Om dit te vieren maken de Phenolic ketels van de President series dus een triomfantelijke terugkeer in 2021! De set is opgebouwd volgens de vintage stijl maar met bijgewerkte functies. Bekijk de productpagina en kom er alles over te weten. Deze limited edition is in een zeer beperkte oplage verkrijgbaar.

President DeLuxe

De DeLuxe reeks geeft een moderne kijk op een bekende vintage favoriet en herleeft met een donkere unieke tonaliteit van Lauan ketels die traditioneel, vol en gecontroleerd klinken. De President DeLuxe heeft de reissue van de klassieke ‘Battleship’ lug aan boord evenals verstelbare dempers binnenin elke ketel. De elegante identiteit van Pearl’s originele script badge en de klassieke basdrumlogo’s vervolledigen de pracht van de nieuwe Ripple afwerkingen. Elke President DeLuxe drumset wordt standaard geleverd met Remo CS ‘Black Dot’ vellen, een klassieke vilten dempingsstrip voor de basdrum, een op de basdrum gemonteerde bekkenhouder en verstelbare ‘Gullwing’ basdrum poten. Deze editie is verkrijgbaar in twee kleuren: Ocean Ripple en Desert Ripple. Er zijn ook matching snares verkrijgbaar, je vindt ze op de productpagina bij de varianten.

Masters Maple Gum

De Maple / Gum ketelcombinatie is wereldwijd bekend om haar explosieve mid-range warmte en uitgebreide low-end kracht. Deze historisch bewezen klank is misschien wel de beste sound die ooit opgenomen werd. Pearl maakt deze klank weer beschikbaar met de Masters Maple / Gum reeks. Ter ere van hun 75ste verjaardag doen ze er echter nog een schepje bovenop: deze Limited Edition is handgeschilderd en heeft de welgekende EvenPly premium ketel, 60 graden bearing edges, MasterCast hoops en CL bridge lugs. Als je deze drumkit graag in je collectie wil opnemen zou je er best niet te lang mee wachten… Bekijk de verschillende configuraties op onze website. Een matching snare is eveneens beschikbaar, deze komt binnenkort online!

Pearl Export

Na 30 jaar de best verkochte drumset ter wereld te zijn geweest is de Export Series nog steeds de naam die elke drummer kent. De Export heeft duizenden drum carrières een boost gegeven door kwaliteit en waarde in één pakket te brengen en de Export van vandaag blijft legendes bouwen. Met eigenschappen zoals Reference-geïnspireerde shell samenstelling, een keuze uit wrap (EXX), hoogglans lak (EXL) afwerking of Artisan ll covered afwerking (EXA) en de onverslaanbare 830 Series hardware pakket plus SBR bekken pakket is Export klaar om het vuur aan te wakkeren voor toekomstige drum iconen. Speciaal voor hun verjaardag komt Pearl met een speciale finish: Night Sky Sparkle. Alle beschikbare configuraties zijn zichtbaar op onze website.

Sensitone Heritage Alloy

We gaan verder met enkele nieuwigheden binnen de productrange van de snares. Zo hebben de Sensitone snares een forse upgrade gekregen. De ketels werden behouden zoals de voorgaande versies maar de hardware is fors verbeterd. Door het gebruik van onder andere de CL Bridge lugs en de SR017 Strainer kan de klank nog beter tot zijn recht komen. Ze zijn beschikbaar in Aluminium, Steel en Brass uitvoeringen, telkens in 14x5 of 14x6,5 inch.

DuoLuxe

Ter ere van driekwart eeuw aan iconische drumgeluiden en hun bijhorende technieken presenteert Pearl de DuoLuxe snares: een moderne kijk op een legendarisch, ‘inter-planetair’ snaredrumgeluid. Met de looks en stevigheid van hun dual inverted shell beads neemt Pearl de chrome-over-brass van de klassieke Jupiter snare voorzien van twee mooie afwerkingsbanden in Nicotine White Marine Pearl. Dit geeft de snare een unieke look en voegt tonale controle toe aan de klank. De CL Bridge lugs, een soepele SR017 strainer en 2.3mm SuperHoops II Triple-Flanged hoops maken het plaatje compleet voor een snaredrum met zeer veel charisma. Deze snare is verkrijgbaar in 14x5 of 14x6,5 inch.

StaveCraft

Een absolute verrassing in de nieuwe line-up zijn de StaveCraft snares. De StaveCraft snare is ideaal als extra toevoeging voor menig drummer. Elke 25mm dikke ketel begint met twee lagen van zorgvuldig afgeschuinde ‘staven’ van Makha of Thaise eik. Deze houtsoorten zijn van massief exotisch hardhout. Met behulp van een exclusief Pearl principe worden er nog extra staafjes van Thaise eik of Makha middenin de ketel geplaatst. Het lijkt op een ingewikkelde puzzel maar het resultaat is er wel: de sterkte van de snare wordt zo met 50 procent opgetrokken. Daarna wordt de ketel perfect rond gemaakt en met de hand gelakt. De Swivel Tube Lugs en MasterCast hoops zorgen voor extra volume en stemprecisie. Deze StaveCraft snares zijn de perfecte fusie tussen ouderwets vakmanschap en hedendaagse prestaties. De uitkomst is een solide snaredrum uit een krachtige mix van hardhout.

Matt Halpern Signature

Een perfect match voor zijn agressieve drumspel, zo kan je de Pearl Matt Halpern Signature snare omschrijven. Ze hebben samen deze snare ontworpen met alle elementen die zijn complexe speelstijl kunnen aanvullen en contrasteren. Subtiele accenten zoals een zwarte poedercoating en drie luchtgaten helpen om het levendige karakter van de 1.5mm Brass ketel te temperen. De MasterCast hoops versterken de projectie en de Evans Heavyweight Dry vellen zorgen voor een soepele attack. De STL150 ClipLock strainer zorgt voor een verhoogde gevoeligheid terwijl visuele accenten zoals zwarte messing STL Swivel Tube Lugs en opvallende gele gaskets dienen om een ideale performance te inspireren. Het eindresultaat is een snare met een snijdende en droge veelzijdigheid die reageert op snelle en agressieve slagen. Daarnaast komt hij van pas in verschillende stijlen en situaties en heeft de snare een uitgebreid stembereik.

Nieuwe hardware

We zijn nog niet klaar… Pearl lanceerde ook enkele nieuwigheden binnen de hardware. De absolute uitblinker zijn de ‘Curved’ cymbaalstatieven. Dit is de enige cymbal boom stand met unieke positionering voordelen door de Boomerang boom arm. Neem daarbij de oneindige instelbaarheid van de Gyrolock tiltter en je kan een totaal unieke setup creëren met inspirerende zichtbaarheid. Doe meer inspiratie op met de productfoto’s en ga eens lekker los! Vervolgens werden ook heel wat nieuwigheden gelanceerd om je cymbalen beter te positioneren en als afsluiter een snaredrumstatief dat je extra laag kan zetten. Bekijk hieronder alle nieuwe items.

Nog meer spullen op komst!

Tenslotte heeft Pearl ook een nieuwe kleur toegevoegd aan hun assortiment van de Crystal Beat drumstellen: Blue Sapphire. Ze zijn nu nog bezig om foto’s te nemen en alles klaar te stomen om ook deze uitblinker aan jullie te kunnen tonen. Verder wordt de website in de komende dagen nog bijgewerkt met de matching snares voor de Masters Maple Gum en nieuwe Travel Timbales voor de percussionisten onder ons. Hou onze sociale media en website in het oog voor de laatste nieuwtjes. Kijk nu gerust al even naar al die fijne nieuwigheden die hierboven beschreven werden. Op de website vind je bovendien de beschikbaarheden in onze winkels.

Tot binnenkort en nog eens een dikke proficiat aan Pearl!