NAMM 2019: TAMA Starclassic Walnut/Birch

Tama introduceert een nieuw lid in de Starclassic-familie

Tama introduceert een nieuw lid in de Starclassic-familie

Tama neemt afscheid van de Starclassic Performer Bubinga/Birch en maakt plaats voor een gloednieuw hybrid-concept, de Starclassic Walnut/Birch.

De Starclassic Walnut/Birch -drums van Tama nemen het basisontwerp van de befaamde Starclassic Maple-serie en geven er een coole draai aan. De ketels van deze drums bestaan uit de combinatie van zachter berkenhout en iets stijfere walnoot. Dit resulteert in een uiterst dynamisch geluid dat de karakteristieke warmte van berken-shells kenmerkt die vervolgens door de zwaardere attack van de lagen walnoot perfect wordt aangevuld. Bovendien wordt de Starclassic Walnut / Birch gebouwd met alle uitstekende hardware die de Starclassic-serie onderscheidt. Dit omvat de die-cast hoops van Tama, het Star-Cast-montagesysteem en Quick-Lock tom-beugels, bovendien is elke ketel uitgerust met hoogwaardige Evans vellen. 

Opmerkelijke nieuwe kit in de S.L.P-reeks 

Tama durft met hun S.L.P reeks al eens een beetje buiten de lijntjes te kleuren. In 2019 gaan ze nog een stapje verder met de introductie van de S.L.P Big Black Kit.Deze gelimiteerde Big Black Steel-kit heeft 1 mm dikke stalen ketels en is gemodelleerd naar Tama's erg populaire S.L.P. Big Black snaredrum. Door gebruik te maken van stalen ketels heeft Tama een zeer krachtige en luide drum gemaakt, de ideale keuze dus voor drummers die door het verpletterende geraas van overheersende gitaarversterking moeten snijden. Opmerkelijk is dat het karakter van deze klassieke configuratie (16 "x22" BD, 9 "x13" Tom, 16'x16 "FT) toch extreem warm en vet is. De drums dringen met gemak door de mix, maar doen dit met een rijk en warm timbre. De matzwarte drumshell-afwerking in combinatie met de glinsterende zwarte nikkel hardware geven deze kit een unieke en zeer coole look. De Tama HTS58F tomstandaard voor het monteren van de 9 "x13" tom is inbegrepen. Deze SLP-kit is beperkt tot de 2019-productie.