NAMM 2019: Taylor Grand Pacific Gitaren

Groot nieuws van Taylor deze NAMM, het merk verlegt na de introductie van de V-Class bracing nog maar eens de lat met de release van hun Grand Pacific shape.

De Grand Pacific heeft qua body shape trekken weg van klassiekers zoals de Gibson J-45 of de Martin D-45, maar zelf zeggen ze dat de Grand Pacific body shape de tonale capaciteiten van de dreadnought shape herdefiniëren. Ook mede dankzij de V-Class bracing waarmee deze modellen uitgerust zijn krijg je een mooie dreadnought klank, maar zonder de muddy low-end waar veel dreadnought gitaren last van hebben.

De gitaar komt er in 3 verschillende reeksen en zijn allen in de Verenigde Staten gemaakt: 317, 517 en 717. Allen met of zonder elektronica.

 

317

De 317 is het ‘instapmodel’ met de nieuwe Grand Pacific body shape. Gemaakt uit een Sitka sparren bovenblad en sapele achter- en zijkanten krijg je een klank te horen die zich ergens tussen mahonie en palissander situeert. Beschikbaar met of zonder ingebouwde ES2 elektronica.

 

Builder’s Edition 517

De 517 is vervaardigt uit achter- en zijkanten van neotropische mahonie en een getorrificeerde Sitka sparren top. Uniek aan deze 517 zijn de afgeschuinde randen van de body en een nieuw samengesteld nekprofiel waardoor je comfortabeler en makkelijker kan spelen. Bovendien voegen de afgeronde fretboardranden, afgeronde hiel en ‘Curve Wing’ brug ook extra comfort toe tijdens het spelen.

 

Builder’s Edition 717

De Builder’s Edition 717 is het paradepaardje van deze Grand Pacific familie. Achter- en zijkanten zijn vervaardigd uit rosewood en de top uit getorrificeerde Sitka spar. Ook deze 717 komt met afgeschuinde randen van de body, rolled fretboard randen, een nieuwe compound-carve halsprofiel, een nieuw ontworpen brug, parelmoeren Arrowhead fretboardinlays en stemsleutelinlays en sapele binding.

 

De Grand Pacific modellen zijn slechts bij een heel select aantal dealers te krijgen en KEYMUSIC is daar één van. Binnenkort dus exclusief verkrijgbaar bij KEYMUSIC!