NAMM 2019: Lâg HyVibe

Het Franse Lâg kondigt de allereerste Smart Guitar ooit aan!

Op de afgelopen NAMM beurs kondigde Lâg de Smart Guitar aan, een gitaar die zichzelf van effecten kan voorzien, waar je muziek op kan streamen, waar je samen mee kan jammen, etc.

De Lâg HyVibe gitaren maken gebruik van het speciaal ontwikkelde HyVibe systeem die het brein van de gitaar wordt. Door gebruik van 2 speciaal ontwikkelde elementen die in de gitaar aangebracht zijn wordt de HyVibe processor aangestuurd. De processor ziet eruit als een standaard preamp en is ook ingebouwd aan de zijkant van de gitaar, net zoals een preamp.

 

Bij gebruik van het HyVibe systeem worden alle klanken afgespeeld vanuit de gitaar, een externe luidspreker is dus niet nodig. Alles kan aangestuurd worden via de bijhorende HyVibe app voor je smartphone of gewoon op het HyVibe systeem op de gitaar zelf. Het HyVibe systeem bevat een volledig geïntegreerde multi-effect processor waarmee je een heleboel effecten aan je klank kan toevoegen, een metronoom, streamingmogelijkheden via bluetooth, een programmeerbare EQ en tuner, etc.

 

De HyVibe gitaren zijn er in 3 modellen en zijn beschikbaar later dit jaar.