NAMM 2019: Fender Jimmy Page Modellen

Een aantal weken voor NAMM kondigde Fender een gelimiteerde run aan van 2 signature modellen van de Jimmy Page Telecaster.

Een aantal weken voor NAMM kondigde Fender een gelimiteerde run aan van 2 signature modellen van de Jimmy Page Telecaster. Deze waren gelimiteerd tot 50 stuks van ieder model, werden gemaakt in hun Custom Shop en waren snel hopeloos uitverkocht. Maar niet getreurd, Fender kondigt nu een productierun aan van beide modellen!

Iedereen kent Jimmy Page, maar weinigen weten dat hij oorspronkelijk vaak op een Fender Telecaster speelde, een 1959 Telecaster om precies te zijn. De gitaar werd door Jeff Beck aan Jimmy Page geschonken vlak voor Jimmy Page bij The Yardbirds ging spelen. Doorheen zijn carrière bij The Yardbirds was het zijn meest gebruikte gitaar. Toen Led Zeppelin gevormd werd en de eerste Led Zeppelin plaat gemaakt werd, Led Zeppelin I, werd de volledige plaat ingespeeld op deze Telecaster. De 1959 Telecaster onderging doorheen de jaren enkele transformaties qua look. Van de meest opvallende hiervan zijn nu 2 signature modellen gemaakt.

Jimmy Page Mirror Telecaster

De Mirror Telecaster heeft een tweedelige ash body, lacquer finish en een paar Jimmy Page Custom '59 Tele pickups die de opruiende, volle toon leveren die alle onvergetelijke licks inspireerde op het eerste album van Led Zeppelin. Een aangepaste "Oval-C" -vormige esdoorn hals heeft een 7,25"-radius brede palissander toets met 21 vintage style frets en zorgt voor een aangenaam en soepel speelgevoel. Inbegrepen in de vintage tweed koffer zijn acht ronde spiegels (een eerbetoon aan de modificaties die later op de gitaar werd toegepast), een zwarte coiled kabel, vintage style "stained glass" riem en een aangepast certificaat van echtheid.

Jimmy Page Dragon Telecaster

De Dragon Telecaster heeft een tweedelig essenbody dat is gestript en met de hand is geverfd naar het oorspronkelijke ontwerp van Page - kleurrijke krullen van groen, oranje, geel, blauw en rood die op een kronkelige manier rond de gitaar slingeren, net zoals een draak. Een aangepaste "Oval-C" -vormige esdoorn hals heeft een 7,25" radius met palissander toets en 21 vintage style frets, waardoor de hals een soepel speelgevoel heeft. Daarnaast komt deze Dragon Telecaster met een paar Jimmy Page Custom Tele pickups. Inbegrepen in de vintage tweed koffer zijn een rode coiled kabel en een vintage style "stained glass" rie