Istanbul Xist - XXXXX

Ontdek hem nu: ISTANBUL XIST XTRA XTREME XCLUSIVE XPERIENCE!

Dat ze bij Istanbul Agop de geheimen kennen van het eeuwenoude cymbaal-smeden, bewijzen ze al jaren. Denk maar aan hun geprezen modellen uit de Signature Agop of de 30th anniversary reeksen en aan hun indrukwekkende lijst endorsers. Enkele jaren geleden hebben ze echter bij Istanbul Agop ook het geheim ontrafeld achter cymbalen in B20-brons die zowel kwalitatief zijn, als enorm betaalbaar: enter Istanbul XiST! De XiST reeks bestaat ondertussen uit meer dan 60 modellen opgedeeld in 4 series.

Brilliant/Traditional serie

Deze serie bestaat uit rides, hihats, crashes, splashes en china’s in alle gangbare maten, afgewerkt met een briljant of traditionele finish. Dit zijn echte alleskunners en zijn met hun medium gewicht en klassieke afwerking geschikt voor zowat alle genres van Jazz tot Metal.

Power serie

De Power serie heeft dezelfde klassieke afwerking als de Briljant/Traditional maar leent zich door zijn zwaardere gewicht en agressievere hamering net iets beter voor situaties met een luider volume. De klank van deze cymbals is nog steeds zeer breed inzetbaar maar is iets feller en helderder dan de andere series uit de XiST reeks.

ION serie

Voor wie op zoek is naar moderne alternatieve klanken om zijn/haar cymbalset uit te breiden, is er de ION serie. Deze serie, bestaande uit rides, crashes, splashes, hihats en china’s, kenmerkt zich door strategisch geplaatste gaten in de cymbalen die zorgen voor een drogere, korte, trashy klank. Ze hebben dezelfde fijne afwerking als alle XiST cymbalen en zijn dus perfect te combineren met de andere series uit de reeks maar hebben tevens zo’n eigenzinnig karakter dat ze mooi passen bij cymbalen uit andere reeksen of zelfs van andere merken.

ION Dark serie

Omdat drummers altijd op zoek zijn naar nieuwe klanken om hun pallet uit te breiden, besliste Istanbul verder te bouwen op het concept van de ION serie met enkele ION Dark modellen. Net zoals de ION’s, hebben deze cymbalen een aantal gaten maar in tegenstelling tot de andere series werden de ION Dark’s grof geschoren en ruw afgewerkt waardoor ze een drogere, donkere klank kregen. Bovendien kreeg deze serie ook de aanvulling van een 17” en een 19” “trash crash” voor wie op zoek is naar nog meer “trashyness”. Deze serie voelt zich perfect thuis in bijvoorbeeld hiphop of moderne elektronische muziek.

XIST XTRA XTREME XCLUSIVE XPERIENCE brengt deze multi-inzetbare en bovenal extreem betaalbare cymbalen naar je toe met een opstelling van meer dan 30 speelklare modellen. Kom deze fantastische instrumenten ontdekken bij Keymusic Sint-Niklaas en profiteer van extra voordelige prijzen* tijdens de volledige duur van de expo.

Van 05/02/19 tot 19/03/19 bij Keymusic Sint-Niklaas.

*enkel van toepassing in de winkel