Echte handgemaakte Braziliaanse percussie-instrumenten

Percussionisten opgelet! Op zaterdag 24 juni worden bij Keymusic Brussel, eenmalig, handgemaakte Braziliaanse percussie-instrumenten voorgesteld aan iedereen die gevoel heeft voor ritme , maar vooral kwaliteit! Je kunt deze unieke instrumenten de hele dag komen bekijken en uittesten.

De gastheer van deze dag is Moisés Lama, die ook deel uitmaakt van het Afrokatateam. Inschrijven voor deze dag hoeft niet, kom gerust langs.

Het Afrokata-team:


Afrokata is een culturele en sociale stichting gebaseerd in Brussel. Sinds 6 jaar geeft oprichter en muzikant Moisés Lama hier Afro-Braziliaanse percussie les. De ritmes die Afrokata speelt ontstonden tijdens de koloniale periode toen Afrikaanse ritmes naar Zuid-Amerika werden gebracht, alwaar de muziek mengde met Europese en Amerindiaanse invloeden. Deze muziekstijl is vooral populair geworden door het jaarlijkse Braziliaanse carnaval dat grootschalig wordt gevierd. Oorsponkelijk werden deze ritmes altijd met dans gecombineerd, en diende de muziek dus als een communicatiemiddel. Afrokata organiseert ieder jaar een internationale atelier serie om deze ritmes te delen met het Belgische publiek.

Voor dit derde internationale atelier heeft Afrokata twee muzikanten en een choreograaf uitgenodigd uit Italië, Spanje en Nederland. Ze komen allemaal van Salvador de Bahia, de hoofdstad van de Afro-Braziliaanse muziek en dans, en zullen u leren Afro-Braziliaanse technieken en ritmes te beheersen. De dans workshop zal zich specifiek concentreren op een dansstijl die zijn oorsprong vindt in de Braziliaanse candomblé religie. U bent allen van harte welkom!