Zildjian komt met vier nieuwe genre boxsets

Tijdens deze NAMM zal Zildjian vier nieuwe "genre boxsets" introduceren speciaal voor rock-, country-, worship- en gospeldrummers. Daarmee komt Zildjian drummers weer verder tegemoet in hun zoektocht naar de perfecte sound.

De Rock Pack set is een set cymbals die uitermate geschikt is voor een breed scala aan muziekstijlen. De cymbals zijn vooral handig voor drummers die in bepaalde situaties wat beter door de mix heen willen kunnen prikken. De cymbals hebben stuk voor stuk een heldere, volle en scherpe klank die moeiteloos over ieder podium projecteert.

Met de Country Pack set heb je precies de juiste klank voor dit genre te pakken. De basis voor deze set wordt gevormd door de K Zildjian cymbals en is gebaseerd op de drumklanken van grootheden als Kent Slucher (Luke Bryan), Chris Fryar (Zac Brown Band), en Sean Fuller (Florida Georgia Line).

In grote gebouwen als kerken spelen is voor drummers sowieso een uitdaging. De subtiele doch krachtige en donkere klanken die deze cymbals weten te produceren is ideaal voor "Worship" muziek en zal niet snel verdrinken in de galm van de ruimte.

Voor Gospel geldt natuurlijk min of meer hetzelfde. Voor de Gospel Pack set is echter gekozen voor een wat helderder geluid dat beter past bij dit genre.