Technics introduceert de SL-1200GR, een heruitgave van de legende

Voor de echte vinyl-DJ's onder ons is het geen geheim: de SL-1200 van Technics is dé draaitafel voor de echte professionals. Dankzij de sterke motor met een zeer hoge torsie viel deze draaitafel al vrij snel in de smaak bij DJ's die veel van scratchen hielden. Technics komt nu met een langverwachte heruitgave van deze legende!

Onlangs kwam Technics met de mededeling dat hun meest geliefde draaitafel opnieuw uitgebracht zal worden met vele verbeteringen. Deze nieuwe draaitafel zal onder de naam "SL-1200GR" gaan en laat werkelijk niets te wensen over.

Dankzij de Coreless Direct-Drive motor draaien je platen met een ongekende stabiliteit en gelijkmatigheid. Anders dan bij belt-drive en andere aandrijfsystemen zorgt een direct-drivesysteem voor een directe aandrijving van de draaischijf op lage snelheden. Naast het feit dat dit de S/N ratio enorm verbetert gaan de onderdelen veel langer mee omdat er nauwelijks sprake is van frictie tussen verschillende onderdelen.

Professionele kwaliteit

De SL-1200GR bevat rotatiecontrole. Dit systeem houdt nauwkeurig de precisie van de motor in de gaten om deze te corrigeren wanneer nodig. Dit systeem maakt gebruik van de laatste technologie die direct uit Blue-Ray apparaten gehaald is. Dit is slechts één van de vele ongelofelijke ontwikkelingen die samenkomen in de heruitgave van deze legende. Als we Technics moeten geloven gaat deze draaitafel wederom de nieuwe standaard worden voor echte vinyl-liefhebbers.