Taylor presenteert nieuwe modellen

Taylor presenteert voor 2017 nieuwe modellen en bewijst dat het een bedrijf is dat blijft innoveren. Taylor introduceert namelijk voor 2017 een nieuwe lijn met betaalbare gitaren genaamd The Academy Series. Hierin brengt Taylor verschillende modellen die teruggebracht zijn tot de kernwaarden van het merk.

De aangekondigde lijn met modellen omvat een Dreadnought (A10e), een Grand Concert (A12e) en een nylonsnarige Grand Concert (A12e-N). Alle modellen in deze serie zijn gebouwd met gelamineerde sapele zij-en achterkanten en een massief sitka sparren bovenblad. Ook hebben deze nieuwe modellen allen de gepatenteerde Taylorhals, een mooi vormgegeven armsteun in mahonie en een matte afwerking. Ten slotte zijn de gitaren uitgerust met ES-B electronica van Taylor zelf en een mooie stevige hoes om je gitaar in te vervoeren.

Naar aanleiding van de populariteit van de GS-Mini gitaren komt Taylor nu ook met een GS-Mini basgitaar. Het is een akoestische basgitaar met een korte mensuur. De speciaal voor dit model ontikkelde snaren en brugpennen zorgen ervoor dat dit kleinere model je een overtuigend klinkend laag biedt met een zeer soepele bespeelbaarheid. Standaard wordt dit model geleverd met ES-B electronica, een hard-bag en een massief sparren bovenblad. De snaren werden ontwikkeld in samenwerking met d’Addario en hebben een nylon kern met een fosforbronzen wikkeling.

 

Als toevoeging aan de toplijn gitaren die Taylor aanbiedt is er vanaf nu de 800 Deluxe serie. Drie modellen zijn leverbaar in deze serie: de 810e DLX dreadnought, de 812ce 12-fret DLX grand concert en een grand auditorium 814ce DLX. De upgrades die een Deluxe 800 gitaar je biedt zijn: een afgeronde armsteun om het spelcomfort te verhogen, een bracing van aridondack sparrenhout voor een helderder klank en de Gotoh 510 stemmechanieken die je helpen je gitaar zo precies en zuiver mogelijk te stemmen.