Pioneer brengt Analoge Synthesizer AS-1 in Toraiz reeks

In samenwerking met Dave Smith Instruments heeft Pioneer een nieuwe monofone synthesizer gecreëerd voor muziekproductie en live performances: de TORAIZ AS-1. De synth is de tweede muziektool in de TORAIZ-reeks die zowel in de studio als op het podium nieuwe creatieve mogelijkheden biedt. De release volgt na de lancering van de populaire TORAIZ SP-16 live sampler in augustus 2016.

De TORAIZ AS-1 wordt aangedreven door een volledig programmeerbare, echte analoge synthese-engine, die gebaseerd is op de discrete analoge circuits van de Prophet-6 synthesizer van Dave Smith Instruments, een moderne heruitgave van de klassieke Prophet-5. In nauwe samenwerking met Dave Smith zelf hebben we een synth gecreëerd die een krachtige analoge sound produceert en hierdoor de ideale aanvulling vormt op de setup van professionele en beginnende producers.

Onze rijke ervaring met materiaal voor dj’s en producers kwam goed van pas bij de ontwikkeling van de gebruikersinterface en de performancekenmerken van de nieuwe synth. Zijn intuïtieve bedieningselementen omvatten onder andere parameterknoppen waarmee je de toon van je muziek subtiel en dramatisch kunt wijzigen om een eigen, persoonlijke sound te creëren. Daarnaast is er het touchpad-keyboard en de slider om tijdens je performance sounds te manipuleren. En het is makkelijk om de zeven ingebouwde effecten te manipuleren die hij, bovenop een splinternieuwe digitale vervorming, heeft geërfd van de Prophet-6.

Via MIDI sluit je de TORAIZ AS-1 synth aan op de TORAIZ SP-16 live sampler en je gebruikt de geavanceerde sequencer van de sampler om nog complexere patronen te creëren met de krachtige analoge sounds die in de synthesizer zijn opgeslagen. Beide TORAIZ-instrumenten kunnen via Pro DJ Link en MIDI samen worden aangesloten op je DJM-mixer om een set-up te creëren waarbij de CDJ’s de track afspelen, de TORAIZ SP-16 loops en one-shots toevoegt en de TORAIZ AS-1 unieke analoge leads genereert, die helemaal in sync zijn met de BPM van de muziek.