Players Edition Broadkaster en nog veel meer van Gretsch

2017 is ook een mooi jaar voor Gretsch liefhebbers. Een hele lading nieuwe modellen is aangekondigd, waaronder Broadkaster en Nashville 'centerblock' gitaren, een 0-model Parlor acoustische gitaar en een flink aantal nieuwe Electromatics.

Players Edition

Het hoogtepunt op de NAMM beurs is op de Gretsch stand de nieuwe Players Edition Broadkaster serie. De historische Gretsch-naam krijgt een nieuwe invulling met deze topkwaliteit centerblock gitaren. In de Players Edition serie vinden we verder nog nieuwe White Falcon en Nashville modellen. Het maple centerblock in de hollowbodies heeft je een open houtachtige klank, ook dankzij de combinatie met Gretsch's nieuwe USA Full'Tron pickups.

Vintage Select

In de Vintage Select reeks zijn er een paar nieuwe singlecut Duo Jets en een doublecut Jet Firebird. De Vintage Select gitaren zijn moderne klassiekers met TV Jones pickups voor de klassieke Gretsch-klank en de officiële Bigsby voor de originele vibe.

Electromatic

De Electromatics zijn terug met een paar nieuwe funky kleuren zoals Vintage Orange & Walnut. Met Super HiLo 'Tron Humbuckers voor een stoere, krachtige midrange heavy sound. Echt betaalbare centerblock gitaren die op ieder podium zullen opvallen.

Streamliner

Gretsch heeft in 2017 nieuwe finishes voor zijn Streamliner reeks. Er zijn een paar schitterende kleuren te zien op de stand met onder meer Torino Green op de Jr G2655, Brooklyn Burst op de G2622T en Goldust op de G2655T.

Acoustics

De akoestische lijn van Gretsch wordt steeds populairder. Het is daarom niet verrassend dat het bedrijf zijn aanbod op dat vlak uitbreidt met vijf nieuwe opties; van de G9511 Style 1 0-model Parlor tot de Rancher Falcon Jumbo Cutaway akoestisch-elektrische gitaar.