Fret King presenteert op de NAMM een nieuwe serie gitaren

Hoewel ze al eerder gebruikmaakten van de Fishman Fluence pickups in een aantal van hun ontwerpen komt het merk nu met de Fluence lijn. Zoals de naam doet vermoeden worden de gitaren geleverd met deze Fishman Fluence elementen die in een klap alle problemen met brom en ruis tot het verleden laten behoren.

De Corona ‘Fluence’ FKV6F-OCB (links) is duidelijk geïnspireerd op een klassieker, maar voor deze gitaar heeft Fret King alles uit de kast gehaald om dit ontwerp naar de wensen van de moderne speler aan te passen.

Topkwaliteit hout biedt de basis voor een goede gitaar. Aangevuld met een Wilkinson WV6SB brug en Wilkinson E-Z Lok stemmechanieken zorgt dit voor een instrument met een mooie, lange sustain en een ongeëvenaarde stabiliteit qua stemming. De Fishman Fluence Single Width pick-ups (gevoed door een oplaadbare batterij) geven je middels een push/pull knop de keuze uit verschillende klankopties. Van het klassieke single-coil geluid tot een een overwound monstersound en dat alles zonder de brom en ruis die het omgaan met deze geluiden nog wel eens lastig maakt.

De Fret King Country Squire ‘Fluence’ FKV2F- BS (midden) wordt geleverd in de Butterscotch kleur die karakteristiek is voor het archetype waar deze gitaar op is gebaseerd. Ook de Wilkinson neemt met de WTB brug het originele 3-zadel ontwerp als uitgangspunt en verbetert dat voor een goede sustain en heldere toon. De Fishman pick-ups bieden je ook hier keus uit een vertrouwd warm en helder geluid en een intensere variant die je heftiger texas overdrivesounds laat ervaren zonder een moment aan helderheid in te boeten.

De Esprit V Fluence (rechts) is het model dat je middels de set-neck, de Wilkinson Tune-O-Matic en de ‘Fluence’ humbuckers de meeste sustain biedt. De klank die je kan verwachten van deze rockgitaar ligt door de push/pull optie tussen de klassieke PAF-toon en de bekende lead sounds zoals gehoord op de klassieke rockplaten. De pick ups worden gevoed door een enkele 9volt batterij.