Fender introduceert 9 limited editions

Fender presenteert deze NAMM 9 gitaren uit populaire series in een gelimiteerde uitvoering, gemaakt met exotische houtsoorten. Alle modellen hebben zogenaamde ‘narrow tall’ frets en een moderne radius om de bespeelbaarheid voor verschillende speelstijlen te kunnen garanderen. Ook is een speciale neckplate alsmede een koffer inbegrepen.

De 2017 Limited Edition Malaysian Blackwood Telecaster is een standaard telecaster gemaakt van deze bijzondere houtsoort en uitgerust met twee JP-90 pickups.

De 2017 Limited Edition Shedua Top Stratocaster is een warmer klinkende variant van de Stratocaster, dit model gemaakt van okoume en met een top van shedua is verder uitgerust met de nieuwe V-mod enkelspoels elementen en een treble bleed tone circuit. Verder heeft de hals van de gitaar een “Deep C” profiel.

Ook de bassen komen aan bod in deze nieuwe serie, als uitgangspunt dient het Jazzbass model uit de professional serie, daaraan toegevoegd een mooie figured maple top. Ook hier maakt Fender gebruik van V-Mod elementen en de hals heeft ditmaal een slank ‘C’ profiel.

Uit de professional serie is er ook een Stratocaster met V-Mod elementen, treble bleed circuit en een ‘Deep C’ halsprofiel ditmaal met een mahonie body.
Ook de Thinline Telecaster is vertegenwoordigd in deze serie. Met een mahonie body is het een warmer klinkende gitaar die je met een vierde generatie noiseless pickup in de brugpositie en een splittable humbucker als halselement een keur aan klankopties geeft. De nieuw ontworpen Elite Telecaster brug zorgt door haar massieve ontwerp voor een optimale sustain.

Als je aan een enkele humbucker in je Telecaster niet genoeg hebt dan is er de keuze voor een massief mahonie variant met twee shawbuckers voor een ‘vette’ sound.
Heb je gevoel voor traditie? Dan is de American Vintage ’59 Pine Stratocaster wellicht iets voor je. Net als de oiriginele prototypes van Fender is deze gitaar gemaakt uit dennenhout. De gitaar is uitgerust met 3 American Vintage ’59 enkelspoels elementen.

De dennenhouten Telecaster is onderdeel van de American Professional lijn en heeft een American Vintage ’64 Gray-Bottom Tele brug pick up, de halspositie bevat een Charlie Christian element van Lollar.

Naaste de Pine Tele en Strat is er ook een Jazzmaster beschikbaar in dennenhouten uitvoering. Met de nieuwe V-Mod elementen, een geschroefde tremolo-arm en een Mustangbrug biedt deze American Professional een oplossing voor de bekende aandachtspunten van de Jazzmaster.