Fender Custom Shop Old Ironsides versterkers met eeuwenoud hout van de USS Constitution!

Fender Custom Shop stelt nooit teleur tijdens de NAMM en voor de 2017 Show hebben zij twee Old Ironsides versterkers gebouwd met hout van het legendarische schip van de Amerikaanse marine, de USS Constutution. Het schip kreeg zijn bijnaam 'Old Ironsides', doordat de romp, gemaakt van 65 centimeter dik eikenhout, niet kon worden doorboord door de kanonskogels die door de Engelsen werden gebruikt.

Nadat de Fender Custom Shop in 2011 het hout van voor de Amerikaanse burgeroorlog had opgespoord op een oude marine-scheepswerf in Boston, hebben zij daarvan twee versterkers gebouwd. Een 26 Watt Old Ironsides Pro en een 5 Watt Old Ironsides Champ, gebaseerd op een '57 Pro en een '57 Champ, maar met details uit de scheepsbouw. Met een eiken behuizing, messing control panel, knoppen en hardware en met de hand geoliede afwerking. Beide buizenversterkers zijn hand-wired met speciaal gemodificeerde componenten en Amerikaanse speakers.

De Old Ironsides Pro kost $20.000,- en de Old Ironsides Champ gaat weg voor $10.000,-. Van beide versterkers is maar één exemplaar gemaakt, dus als je deze versterkers wilt bemachtigen kunt het beste zo snel mogelijk naar Californië en in de rij gaan staan voor de NAMM waar deze prachtige versterkers volgende week zijn te bewonderen.