Dunlop, MXR en Way Huge lanceren nieuwe gitaarpedalen

Ook bij Dunlop staan de ontwikkelingen niet stil en komt men met een stevige lijn nieuwe effectpedalen. Aan de bestaande lineup van MXR worden vijf nieuwe pedalen toegevoegd. De Way Huge lijn van effecten krijgt versterking van twee pedalen. Onder de Dunlop vlag is er ook een nieuwtje: Cry Baby 50th anniversary.

MXR Dyna Comp Mini Compressor

MXR Dyna Comp Mini Compressor

De legendarische sound van de klassieke Dyna Comp compressie is er nu ook in een uitvoering met moderne gemakken. Een zeer compact formaat, een status LED en een aansluiting voor een adapter, maar wel de authentieke NOS CA3080 IC. Het beste van vintage en modern.

MXR Il Diavolo Overdrive

MXR Il Diavolo Overdrive

Ontworpen in samenwerking met de Italiaanse pedalenbouwer Carlo Sorasio ( ook verantwoordelijk voor de Il Torino overdrive ) levert deze overdrive een brede range aan overdrive sounds. Van een soepele, organische boost tot rokerige blues overdrive, tot een volle rockscheur, dit pedaal heeft het.

MXR Sub Octave Bass Fuzz

MXR Sub Octave Bass Fuzz

De Sub Octave Bass Fuzz combineert een Sub Octave met een Fuzz en je droge signaal om zo een diepe, vette, maar gedefinieerde muur van geluid te maken. Daarnaast kun je kiezen uit twee verschillende Fuzz voicings en geeft de Mid Level regelaar je net die punch om door de bandmix heen te komen. 

MXR Six Band EQ

MXR Six band EQ

De bekende equalizer van MXR heeft nu een upgrade gekregen met betere ruisonderdrukking, beter zichtbare LEDs en een true Bypass schakelaar. 

MXR Ten Band EQ

MXR Ten Band EQ

Voor de gebruiker die maximale controle wil over zijn klank is ook de tien bands equalizer ook onder handen genomen met verbeterde ruisonderdrukking, heldere LEDs en True Bypass schakeling. 

De Way Huge lijn van effecten krijgt versterking van twee pedalen:

Way Huge Russian Pickle Fuzz

Way Huge Russian-Pickle Fuzz

Een getrouwe kopie van de Russische Big Muffs uit de jaren negentig. Rocksounds met een vies randje behoren tot het werkterrein van deze Pickle. Door zijn stevige lage frequenties ook geschikt voor bassisten. 

Way Huge Conquistador Fuzzstortion

Way Huge Conquistador Fuzzstortion

Een stevige, agressieve fuzz die balanceert op het randje tussen Fuzz en distortion. Subtiel is anders, maar ook met extreme settings blijft de sound muzikaal.

Onder de Dunlop vlag is er ook een nieuwtje:

Dunlop Cry Baby Gold 50th Anniversary

Dunlop Cry Baby Gold 50th anniversary

Om het gouden jubileum van de Cry Baby te vieren kiest men bij Dunlop voor een zeer passende uitvoering van de bekende GCB-95 Crybaby. Dit zeer beperkt beschikbare pedaal is uitgevoerd in een jasje van 24 karaats goud!