Dave Smith Instruments REV2 synthesizer is krachtiger en betaalbaarder

De Prophet '08 van DSI is alweer tien jaar oud en daarom vond Dave Smith het wel tijd worden voor een nieuwe en betere opvolger: de REV2. Dit nieuwe instrument is niet alleen krachtiger maar ook nog eens een stuk beter betaalbaar dan zijn voorganger.

De ontwerpers van Dave Smith hebben er alles aan gedaan om zoveel mogelijk te verbeteren en uit te breiden ten opzichte van de originele Prophet '08. De belangrijkste veranderingen zijn misschien wel de verdubbelde polyfonie (16-stemmen in plaats van 8, hoewel er ook een 8-voice versie beschikbaar zal zijn) en de stemmen die gestapeld danwel gesplitst kunnen worden op verschillende zones van het klavier.

De synth engine heeft twee DCO's met vier golfvormen en een Curtis filter per stem. Nieuw aan de REV2 is 'waveshape modulation': varieer de pulsbreedte van de gekozen golfvorm handmatig of met behulp van een LFO of andere modulatiebron.

De effectsectie heeft reverb, delays, chorus, phase shifter, ring modulation en distortion. Alles kan per laag worden toegepast en aangepast met de uitgebreide modulatiematrix.

De polyfonische step sequencer is ook nieuw en ook hier kunnen verschillende sequences gemaakt worden voor iedere laag. Er is ook een gate sequencer en een arpeggiator.

Het 5-octaafs keyboard is halfgewogen en ondersteunt velocity en channel aftertouch. Verder is er ook USB-ondersteuning en een OLED display. Beide uitvoeringen van de REV2 worden in april 2017 in onze winkels verwacht.