FreqOut en CabDryVR nieuwe simulatiepedalen van Digitech

DigiTech voegt dit jaar twee nieuwe pedalen toe aan hun groeiende assortiment gitaareffecten. Daarbij is de FreqOut door MusicRadar verkozen tot winnaar van ‘The Best Of Namm 2017’ in de categorie gitaareffecten.

DigiTech FreqOut

De nieuwe FreqOut geeft gitaristen de mogelijkheid om natuurlijke feedback te genereren zonder versterker, zonder grote hoeveelheid vervorming en zonder hoog volume. Dit is gewenst in situaties zoals een oefensessie of thuisopname waar er rekening gehouden moet worden met het volume. Daarnaast is de FreqOut natuurlijk ook perfect te gebruiken bij grote optredens om volledige controle te hebben over de feedback met de juiste harmonische tonen. Met 7 verschillende feedback types, instelbare vertragingstijd en een overssturingsregelaar stel je binnen no-time je ideale settings in.

DigiTech CabDryVR

De CabDryVR is een nieuwe speakercabinet simulator die het mogelijk maakt om gitaareffecten of voorversterkers direct te koppelen aan een mengpaneel, in-ear monitor of DAW zonder gebruik te maken van een echte speakerkast.

Voorzien van 14 fantastisch klinkende gitaar- en baskast simulaties is de CabDryVR erg veelzijdig en is de klankkleur aan te passen met de Size regelaar. Daarnaast zorgen de dubbele in- en uitgangen voor de mogelijkheid om het ‘dry’ signaal aan te sluiten op een podiumversterker en het ’wet’ signaal te sturen naar de FOH.