Nord introduceert de Stage Piano 3

Nord behoeft natuurlijk geen introductie onder toetsenisten. Dit merk vormt al jaren de standaard voor zowel akoestische pianisten die geen vleugels mee kunnen slepen naar hun gigs, als voor liefhebbers van elektronische muziek. De komst van de Nord Stage 3 is dan ook goed nieuws voor alle Nord-fans.

Het is Nords missie om het ultieme draagbare instument te creëren voor muzikanten die veel optreden. Het is nu eenmaal niet makkelijk om complete akoestische piano's of vleugels mee te brengen naar optredens, maar met de Nord Stage piano's is dit eigenlijk ook niet meer nodig.

Veel verbeteringen

De derde versie van deze krachtige piano heeft schitterende OLED schermen voor de Program- en Synth-secties. Daarnaast is het geheugen voor de Nord Piano Library verdubbeld, is de polyfonie uitgebreid anar 120 stemmen en bevat de Synth-sectie nu de synth-engine uit de Nord Lead A1 compleet met sample playback. Bovendien is de Organ-sectie nu voorzien van de Nord C2D organ-engine en Model 122 Vintage Rotary Speaker en bevat de Stage 3 nu fysieke drawbars. De Nord Stage 3 zal beschikbaar zijn in drie varianten: de Compact (73 toetsen), de HP76 en de full-size 88.