Maschine Jam van Native Instruments

Binnenkort zal Native Instruments hun nieuwste digitale muziekinstrument loslaten: Maschine Jam. Maschine Jam verkort drastisch de weg tussen inspiratie en de realisatie van deze ideeën. Ontketen jouw creativiteit en ontdek waar je allemaal toe in staat bent!

Step Sequencer

Om te beginnen is Maschine Jam een zeer krachtige step-sequencer welke je in staat stelt om door middel van een raster van 8x8 pads, een oneindige verscheidenheid aan sequences te maken. Of je nu akkoorden, melodieën of eindeloze beatvariaties wilt creëren, met Maschine Jam gaat er een wereld voor je open. De bijgeleverde Maschine software tovert jouw laptop of desktop in combinatie met Maschine Jam om tot een krachtige werkplek, en biedt je een overzichtelijke interface voor al jouw acties.

8x8 pads

De acht pads boven de Smart Strips representeren alle beschikbare onderdelen van een geselecteerd gedeelte van jouw track. Door deze pads te activeren krijg je verschillende variaties te horen van deze onderdelen, deze worden ook wel "patterns" genoemd. Iedere kolom omvat een groep van geluiden die bij elkaar horen. Zo hou je overzicht en kun je op intuïtieve wijze de muziek verder laten ontwikkelen. Iedere combinatie die je bedenkt is vervolgens op te slaan en altijd weer op te roepen.

Smart Strips

Met de Smart Strips krijg je de mogelijkheid om op elegante wijze akkoorden te spelen. Dit is vergelijkbaar met het subtiel aanslaan van een akkoord op een gitaar. Iedere Smart Strip representeert een akkoord binnen de geselecteerde toonsoort. De pads erboven kun je vervolgens gebruiken om de volgorde van de tonen uit het akkoord te selecteren en extensies toe te voegen.

De Smart Strips geven je ook toegang tot de complexe algoritmes van de vele ingebouwde effecten welke je in real-time kunt verwerken in je tracks. Op deze manier maak je jouw tracks veel dynamischer en volledig uniek.