Roland stapt in de DJ-wereld met de DJ-808

De DJ-wereld wordt steeds verder uitgebreid en steeds populairder. Het was dan ook te verwachten dat Roland zich bij deze beweging aan zou gaan sluiten. Met de introductie van hun eerste DJ-controller, de DJ-808, zet Roland een fantastische eerste stap om zich op de kaart te zetten voor DJ's over de hele wereld.

De kracht van Roland

In samenwerking met DJ-software gigant Serato, heeft Roland alles uit de kast gehaald om een DJ-controller te ontwikkelen die volledig bij de tijd is en naadloos aansluit op de wensen en eisen van de DJ-industrie. De DJ-808 komt compleet met een ingebouwde 4-kanaals mixer. Daarnaast biedt hij mogelijkheden voor drum sequencing, stemgeluid processing, externe instrument connectiviteit, en de beste Serato DJ integratie die er verkrijgbaar is.

Een stap verder

De DJ-808 is meer dan enkel een professionele DJ-controller. Deze krachtige machine is namelijk ook in staat om zelf geluiden te produceren dankzij de ingebouwde en volledig aan te passen Roland TR-S drumcomputer, welke de iconische klanken van de 606, 707, 808 en 909 weet te combineren. Daarnaast bevat hij een 16-step TR-S sequencer waarmee je toegang tot de triggerbesturing van de Serato Sampler binnen Serato DJ krijgt. De aanslaggevoelige RGB kleurenpads kunnen bovendien gebruikt worden voor HOT, CUE, ROLL, TR PAD MODES, SAMPLER en dedicated FX besturingknoppen voor oneindige creatieve mogelijkheden.

Om de functionaliteit nog eens uit te breiden heb je de mogelijkheid meerdere compatibele draaitafels, microfoons en andere Roland synths aan te sluiten. Zo produceer je zonder moeite te gekke livemuziek, trigger je keyboard arpeggio's en speel je vette baslijnen.

Gebruik je stem

Speciaal voor artiesten die nog even wat verder willen gaan en hun stemgeluid willen integreren in hun DJ-sessies, bevat de DJ-808 een krachtige vocal processor. Met deze processor ben je in staat om dramatische effecten aan je stemgeluid toe te voegen, en kun je tevens de toonhoogte matchen aan je track dankzij de Auto Pitch functie.