Martin maakt zomerassortiment compleet

De laatste weken onthulde Martin al een hoop nieuwe toevoegingen voor hun assortiment deze zomer. Summer NAMM komt er weer aan en dat betekent dat er weer een hoop nieuwe instrumenten aan zitten te komen. Met deze toevoegingen maakt Martin hun assortiment voor deze zomer compleet.

De Standard Series uitbreiding

De ongelooflijke kwaliteit van Martins Standard Series vormt voor vele beroemde artiesten ter wereld al jaren de basis van hun iconische geluid. Met de toevoeging van de 00-18, maken ze deze serie weer een stukje completer.

De 00-18 is een verbeterde versie van de 00-18V. Zo is de bracing van deze gitaar volledig uitgesneden (ook wel "scalloped" genoemd). De gitaar bevat daarnaast een Sitka spruce top op een mahonie body (beiden natuurlijk volledig massief) om een klassiek geluid te produceren zoals je dat van Martin kunt verwachten.

Toevoeging aan de 15 Series

De schoonheid van de GPC-15ME valt nauwelijks te beschrijven. Dit volledig massieve Grand Performance model met een cutaway is volledig gemaakt van mahonie, waardoor hij je wat klank betreft terugneemt naar de oorsprong van de blues. Ook dit instrument bevat uitgesneden ribben, waardoor het bovenblad vrijer kan resoneren en zo een betere bas- en treblerespons kan leveren. Dankzij de toegevoegde Fishman Matrix VT Enhance elektronica is dit instrument zeer natuurgetrouw te versterken en zeer geschikt voor op het podium.

Drie schitterende aanwinsten voor de 17 Series

De drie toevoegingen aan de 17 Series zijn dankzij de ingebouwde elektronica schitterend te versterken en daarmee zeer geschikt voor op het podium. Daarmee vormen deze gitaren de eerste stap voor de 17 Series naar de toekomst. Elk van deze instrumenten in verkrijgbaar in Black Smoke en Whiskey Sunset uitvoering.

Als eerste hebben we de 00L-17E (rechts zichtbaar), een fantastische instrument met de bekende Sitka spruce top, en mahonie zij- en achterkant combinatie. De lichte slagplaat vormt een schitterend contrast wanneer je kiest voor de Black Smoke uitvoering, maar past ook perfect bij de Whiskey Sunset versie. De gitaar levert klanken zoals alleen Martin gitaren deze kunnen voortbrengen.

Dan is er de 000-17E (in het midden zichtbaar). Dit auditorium model zal een bijzondere indruk maken op iedere gitarist. Ook voor dit instrument is er gekozen voor de klassieke Sitka spruce top op een body van mahonie. Dit is één van Martins favoriete houtcombinaties omdat het een fantastisch gebalanceerde klank oplevert.

Als laatste is er de 00-17SE (links zichtbaar). Ondanks zijn beperkte grootte produceert hij een fantastisch rijke en goed projecterende klank dankzij dezelfde houtcombinatie als de eerdergenoemde modellen. Het palissander uit Guatemala dat gebruikt is voor de toets (net als bij de andere toevoegingen op deze serie) ziet er niet alleen fantastisch uit, maar bevordert ook de klank. Bovendien geeft deze soort palissander een zeer prettige geur af!