BOSS stapt in de wereld van de gitaarversterker

BOSS is een merknaam die voor vele muzikanten staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Vooral gitaristen maken graag gebruik van het brede aanbod aan effectpedalen, loopstations, en tuners. BOSS komt gitaristen tegemoet en introduceert voor het eerst een echte gitaarversterker: de Waza Amp Head. KEYMUSIC is de eerste en enige die in de loop van deze week deze versterker in huis heeft. Kom hem bekijken, en natuurlijk uitproberen in ons filiaal in Sint-Niklaas!

The Brown Sound

De jaren 60 vormden voor de elektrische gitaar en de bijbehorende muziekstijlen de bakermat van hun ontwikkeling. De ontwikkeling van de elektrische gitaar ging daarnaast hand in hand met die van de buisversterker en het ontstaan van "the brown sound". Deze term wordt gebruikt om dat echte lekkere geluid uit de topperiode van de rockmuziek aan te duiden. Tussen de jaren 70 en 80 bereikten de elektrische gitaar en de versterker hun hoogtepunt, en sindsdien is iedere gitarist naar een eigen variant van de brown sound. Door de jaren heen hebben vele merken hun eigen versie uitgebracht van een versterker die deze brown sound zeer natuurgetrouw weer tot leven kon wekken. BOSS wilde niet zomaar één van de velen zijn en heeft de introductie van de versterker daardoor enige tijd uitgesteld om er zeker van te zijn dat het product in hun verwachtingen, en die van de consument voldeed. Het resultaat is verrassend genoeg een volledige solid-state versterker, waarmee je dus wel de echte brown sound kunt produceren maar niet alle nadelen van buizen ervaart.

Onder de motorkap

De Waza Amp Head van BOSS is een zeer stevig gebouwde 150-Watt versterker die het geluid uit de beginperiode van de rock weer tot leven wekt. De Waza Amp werkt het beste samen met één van de bijbehorende speakerkasten: de 412 en de 212, die ieder respectievelijk 4 x 12" en 2 x 12" custom-made luidsprekers bevatten.

Onder de motorkap vind je een circuit dat EL34 en 6L6 buizensystemen zoals je die tegenkomt in alle legendarische stack-versterkers perfect kan simuleren. Dankzij vele innovaties en precieze afstelling van alle componenten in de circuits, heeft BOSS wat hen betreft de best mogelijke brown sound ontwikkeld. De versterker bevat daarnaast een breed scala aan besturingselementen om je geluid volledig naar smaak in te stellen en te verfijnen. Zo heb je vier kanalen tot je beschikking (Clean, Crunch, Lead 1, en Lead 2) waarmee je het volledige spectrum van gitaargeluiden uit de geschiedenis kunt reproduceren. Daarnaast zijn er twee onafhankelijke equalizers aanwezig, één voor Clean/Crunch, en de ander voor Lead 1/Lead 2. De mogelijkheid om te schakelen tussen 1-Watt, 50-Watt, 100-Watt, en Max (150-Watt) maakt deze versterker bovendien ideaal voor zowel thuis, als in de studio en op het podium.