Nieuw: de Zildjian S-family en A Avedis-serie

Enkele weken geleden is de ZHT-serie van Zildjian uit productie gehaald. Zildjian presenteert echter een waardige vervanger: de S-family. Zildjian belooft dat de S-serie dezelfde rijke en volle klank zal hebben als de ZHT-serie. Daarnaast presenteert Zildjian de nieuwe A Avedis serie.

S-family

De S-family is volgens Zildjian “bold, bright and expressive”. Het wordt een veelzijdige verzameling cymbalen met een gebalanceerde frequentierespons zodat de cymbalen geschikt zijn voor verschillende muziekstijlen. De S-family is gemaakt met een B12 legering: 88% koper en 12% tin voor de perfecte balans tussen laag, midden en hoog.

Elk model is uitgebreid bewerkt en heeft een prachtige afwerking waarmee de klank nog eens versterkt wordt. De S-family moet begin februari al beschikbaar zijn.

A Avedis

De A Avedis is de laatste toevoeging aan het aanbod van Zildjian cymbalen. Deze serie is gebaseerd op de vintage Zildjian cymbalen en staat garant voor een tijdloze klank. De serie is vernoemd naar Avedis Zildjian III, de geestelijke vader van het moderne Zildjian cymbaal.

De A Avedis serie is een zeer uitgebreide set cymbalen die relatief dun zijn. Ze voelen aan alsof je er al jaren op speelt. De serie is voorzien van een patina afwerking zodat elk cymbaal eruitziet alsof het rechtstreeks uit de glorietijd van rock ‘n’ roll komt. Op de bovenkant van de cymbalen is een reproductie van Avedis Zildjians handtekening te vinden, samen met een outline van het vintage Zildjian logo.

De A Avedis serie is verkrijgbaar vanaf april 2016.