Nord Piano 3

Nord presenteert op de NAMM 2016 de Piano 3. Nord heeft in het model de nieuwste keyboard technologie toegepast. Dankzij de vernieuwde technologie is de Piano 3 in gevoel en realisme op het hoogste kwaliteitsniveau. De naam Nord staat voor hoge kwaliteit en dat hebben ze met de Piano 3 wederom waargemaakt.

Virtual Hammer Action Technology

De Nord Piano 3 features een nieuw Virtual Hammer Action Technology. Het systeem simuleert het geluid en de respons van de hamertjes die vergelijkbaar zijn met een vleugel. De verbetering resulteert in betere dynamiek en een authentiek geluid. Daarnaast maakt Nord gebruik van ‘Ivory Touch’ op de toetsen, wat het gevoel van een echte grand piano versterkt.

Extra features

De Piano 3 van Nord is uitgebreid met een 1 GB ruimte voor de Nord Piano Library en 256 MB voor de sample library. Het display is verbeterd naar een zeer duidelijk OLED display waardoor je op elke locatie en op ieder moment een goede weergaven hebt van je display. Een ander pluspunt is dat de Piano 3 toegankelijk is gemaakt voor het gebruik van verschillende control/volume pedalen. Fatar, Yamaha FC7, Roland EV-7. Roland EV-5, Korg EXP2 en de Korg XVP10 zijn toepasbaar op de Piano 3.