Nieuwe toevoegingen aan de DTX700 en DTX900 series van Yamaha

Jaar in jaar uit blijf Yamaha ons overspoelen met de meest schitterende instrumenten, verbeteringen en uitbreidingen van bestaande series. Dit jaar is geen uitzondering wat betreft de elektrische drumstellen, Yamaha heeft op de NAMM namelijk de nieuwste toevoegingen voor de DTX700 serie en de DTX900 serie aangekondigd en gepresenteerd.

De DTX700 serie toevoegingen

In de DTX700 serie komen er de DTX720K en de DTX760K bij. Iedere toevoeging zit boordevol met de nieuwste technologie en de beste geluidssamples om de ervaring van het spelen op een echt drumstel niet verloren te laten gaan. Door middel van een USB-stick kun je je eigen originele samples toevoegen aan de DTX700 waarna je ze kunt bewerken en toewijzen aan bepaalde onderdelen van de set.

De DTX900 serie toevoegingen

Bij de DTX900 serie worden de DTX920K en de DTX920HWK toegevoegd, de topmodellen van de DTX serie. Deze hebben net als de DTX700 serie de DTX-Pads voor de snare, toms en bassdrum, het materiaal van deze pads reageert precies zoals een perfect gestemd akoestisch drumstel wanneer je erop speelt. Deze pads bevatten drie verschillende zone's die ieder corresponderen met een ander geluid. Door middel van de klankmodule kun je je drumstel ook nog eens aansluiten op je PC/Mac om je favoriete DAW aan te sturen, dit geldt voor zowel de DTX700 als de DTX900. Deze enorme opsomming vormt slechts een klein gedeelte van de vernieuwingen en verbeteringen van beide series. Om een lang verhaal kort te maken: met één van deze sets in je bezit kun je livesituaties aan, thuis of in de studio opnemen of gewoon thuis oefenen zonder dat iemand er last van heeft.