M-Audio lanceert de CTRL 49

De nieuwe CTRL 49 van M-Audio is een luxe controller welke een nieuwe bron van inspiratie zal zijn tijdens het produceren van jouw tracks. De bijgeleverde software zorgt ervoor dat je een compleet pakket in huis haalt waarmee je direct aan de slag kan gaan.

Met de nieuwe CTRL 49 lanceert M-Audio een nieuwe advanced controller voor jouw virtuele instrumenten. Zoals de naam al doet vermoeden is deze controller uitgerust met 49 toetsen welke semi-gewogen zijn en daardoor een realistische feel geven tijdens het spelen. De CTRL 49 is uitgevoerd met een high-resolution 4.3” scherm waarmee je in een oogopslag kan zien welke settings van toepassing zijn op jouw productie.

De CTRL 49 wordt ondersteund door de bijgeleverde Virtual Instrument Player (VIP) software. Met behulp van deze software heb je direct toegang tot al je virtuele instrumenten via je keyboard. Je hoeft dus niet meer eindeloos door je software te scrollen, maar met slechts een druk op de knop ben je er helemaal klaar voor.

Hiernaast zijn er veel faders, knoppen en pads beschikbaar welke in de software automatisch toegewezen zijn aan de bijbehorende functies. Wil je meer vrijheid in de mapping van jouw keyboard? Dan is dat geen enkel probleem want al deze controls zijn vrij toewijsbaar aan elke functie in de software die jij maar wilt. De bijgeleverde software maakt het plaatje compleet want met o.a. Ableton Live Lite, AIR Creative Collection FX, Epand!2 en veel meer kan je alle kanten op.