Gibson Memphis 2016

De Gibson Memphis Factory presenteert je de 2016 serie. Het gerespecteerde merk heeft de geboorte en bloei van menig muziekstijl meegemaakt en daarin zeer grote bijdragen geleverd. Deze topkwaliteit gitaren zijn altijd door veel gitaristen gebruikt. Het herkenbare geluid, de comfortbale manier van spelen en de mooie afwerking van de gitaren maakt Gibson authentiek en tijdloos.

De Memphis 2016 serie bestaat uit de Historic models en de Core models. Onder Historic models worden de modellen verstaan die met een jaartal worden beschreven(bijvoorbeeld 1958 ES-335). Bij de Core models wordt alleen het type vermeld.

Historic models

Bij de Historic models zijn er dit jaar twee verbeteringen toegepast. Een van de verbeteringen is het gebruik van ‘hide glue’. Hide glue is een van de oudste en meest traditionele lijmsoorten die gebruikt word bij het bouwen van een gitaar. Het is zeer lastig om mee te werken aangezien het alleen gebruikt kan worden als de lijm wordt verhit. Het voordeel is dat deze lijmsoort goed schuurbaar is en dat komt ten goede aan de afwerking van de gitaar. Een andere aanpassing op de historic models is de Quarter Sawn Adirondack Bracing. Adirondack, ook bekend als Eastern Red Spruce, is een houtsoort die sinds de jaren 50 al gebruikt wordt. Bij de historic models wordt dit houtsoort gebruikt voor de bracings. De bracings worden met het itensieve en dure proces kwartiers gezaagd. Velen in de gitaarwereld zien Adirondack als de ‘holy grail’ onder akoestische danwel archtop modellen vanwege de rijke klanken en het volume dat het produceert.

Core models

De grootste verandering bij de core models is aanwezig bij de brug van de gitaren. De zadels zijn veranderd in titanium saddles. Het titanium is minder gevoelig voor trillingen waardoor het geluid beter wordt opgenomen door de klankkast. De titanium saddles geven meer definitie op de snaren ‘string-to-string’ . Een duidelijke klank en power staan centraal bij deze aanpassing.

Binnen de Core models is er specifiek voor de ES-335 modellen een verbetering gemaakt voor de nek profielen. Welke aanpassingen aan de neck van de ES-335 gemaakt zijn, is nu nog onbekend.

Op de website van Gibson wordt er één nieuw nieuw model expliciet weergegeven. Het gaat om de middelste van de drie bovenstaande gitaren. Behalve deze foto is er echter nog geen verdere informatie beschikbaar. Het model doet ons enigzins denken aan een ES-339 maar dan met een diepere body. Verder heeft het model een traditionele brug en een tailpiece die ter herleiden is naar de traditionele modellen van Gibson zoals een ES-125. Zodra wij meer informatie ontvangen vanaf de NAMM Show in Amerika, zullen wij dit natuurlijk zo snel mogelijk aan jullie melden via de website.