Fender Custom Shop Limited Collection

De meesterbouwers van de Fender Custom Shop hebben dit jaar hun krachten gebundeld en zijn tot een gelimiteerd serie gekomen die op de NAMM beurs in Amerika met open armen wordt onthaald. De Limited Edition Collection bestaat uit zeer bijzondere gitaren die slechts zeer beperkt verkrijgbaar zijn. Daardoor worden de gitaren automatisch zeer gewild bij verzamelaars maar boven alles staat dat de echte gitarist heel veel plezier zal beleven aan deze fantastische gitaren. De gehele serie wordt geleverd met een koffer, certficaat van echtheid en case candy.

1958 Relic Jazzmaster

De eerste Fender Jazzmaster werd op 1958 geintroduceerd op de Namm Show. De naam van de gitaar geeft al aan welke gitarist Fender eigenlijk wilden bereiken. De Jazz gitaristen gaven niet thuis maar de gitaristen in de /surf rock scene waren zeer te spreken over het model. 58 jaar later is het model nog steeds in trek bij menig gitarist en komt Fender 2016 (58 jaar later) met een nieuw model. De jazzmaster is verkrijgbaar in Faded Two-color Sunburst en Desert Sand. Beide kleuren zijn voorzien van de handmatige verouderde lak. De body van het model is van een lichtgewicht essenhout en er zijn talloze details aanwezig die de gitaar een geweldig uiterlijk geven. De geanodiseerde slagplaat en de Custom Shop RSD-brug geven de gitaar een vintage look met een moderne touch!

1956 Relic Stratocaster

De 2016 Limited Edition 1956 neemt ons terug in de tijd. Een model dat gemaakt is op basis van de specificatie uit 1956. Een lichtgewicht elzenbody met Relic Lacquer Finish. De neck van de gitaar is ‘kwartier gezaagd’. Dit is een van de duurste maar daardoor ook de meeste duurzame manier om een neck te produceren. De gitaar wordt voorzien van Custom Shop Hand-Wound 1956 Single-Coil pick-ups. Het midden element is uitgevoerd met Reverse-Wound/Reverse –polarity. Bij het selecteren van dit element in combinatie van de Hals of Bridge pick-up verminderd het bekende ‘hum’ geluid. Hierdoor komt de echte ‘Fender Sound’ nog beter tot zijn recht!

Heavy Relic Mischief Maker (Stratocaster versus Telecaster)

De gitaar wordt door Fender gepresenteerd als een mix van een Stratocaster en telecaster gitaar. Dit is direct zichtbaar vanwege de Telecaster neck op een Stratocaster body maar uiteraard horen wij dit ook terug in de sound. Er wordt namelijk gebruikt gemaakt van een Greasebucket circuit en de blender neck pick up control maakt het mogelijk de range aan sounds te verbreden, resulterend in een stratocaster of meer een telecaster sound. De gitaar is voorzien van een Custom Shop Texas Special Singel Coil Strat (bridge pickup), Custom Shop hand-Wound 1965 Reverse Wound/reverse Polaty Singel Coil Strat (middle pickup) en Custom Shop Hand-Wound 1969 Single-Coil Strat (neck pickup). De body van de gitaar is lichtgewicht elzen hout en is afgewerkt met een nitrocellulose lak. De gitaar is verkrijgbaar in Daphne Blue over 3-Color Sunburst.

Heavy Relic Caballo Tono Ligero

De Custom Shop Limited Edition Telecaster is gebaseerd op Fender’s orginele toonmachine. Het is een lichtgewicht model en dat komt niet alleen door de gekozen houtsoort. De body is namellijk ‘chambered’. Dit betekend dat de body wordt aangevuld met één klankgat, hierdoor heeft de gitaar een veel warme en volle toon. De Telecaster is voorzien van een TV Jones Classic Pickup en de brug pickup is een Hand Wound Custom Shop ‘’Red Hot’ Single Coil Tele. De gitaar is verkrijgbaar in Dirty White Blonde en Champagne Sparkle.

1967 Closet Classic Smuggler’s Telecaster

Een typische jaren 60 telecaster. Het model wordt geleverd met een doorzichtige slagplaat waardoor direct te zien is dat ook deze telecaster is uitgevoerd met een chambered body. De gitaar is van elzen hout en leverbaar in de kleur Vintage Blond. De neck van de gitaar is mid ’60 oval ‘’C’’. De elementen op deze gitaar zijn uiteraard van de Custom Shop afdeling en zijn ‘hand gewonden’ op basis van de specificatie uit 1967.