Dunlop´s titanen in miniformaat

De kracht van Dunlop met betrekking tot het maken van fantastische pedalen is alom bekend. Om al die pedalen op één pedalboard te krijgen is echter vaak een heel gedoe. Gelukkig maakt Dunlop sinds enige tijd ook minivarianten van de bestaande pedalen.

Vlak voor en tijdens de afgelopen NAMM heeft Dunlop er weer een aantal geïntroduceerd: de Volume X Mini, de Cry Baby Mini wah, de Cry Baby Mini Bass wah, de Germanium Fuzz Face en de Silicon Fuzz Face.

Volume X mini

Hét volumepedaal van Dunlop, maar dan een stuk kleiner! Bestuur het volume van je instrument of de parameters van je effecten zonder dat je pedalboard overvol raakt. Maar denk niet dat dit pedaal door zijn afmetingen minder presteert dan zijn grote broer of dat hij minder duurzaam is. Hij bevat namelijk precies dezelfde eigenschappen als de grote variant en heeft een stevige aluminium chassis met anti-sliplaag.

Cry Baby mini wah/Cry Baby Bass mini

Wie kent hem niet? De Cry Baby vormt al sinds 1966 de standaard voor veel musici wat betreft wah-pedalen. Hij is ooit ontworpen met het idee het geluid van een gedempte trompet te kunnen imiteren met je gitaar, de mogelijkheden van het pedaal zorgden er echter voor dat hij populair werd door de unieke expressieve geluiden die je er mee kon produceren. De Cry Baby Bass werkt hetzelfde als de gitaarvariant maar reageert op een ander frequentiegebied. Zo verandert de Cry baby Bass enkel de mid- en hoogfrequenties en past hierdoor veel beter bij basgitaren. Met de komst van deze miniversies van deze legende heb je geen excuus meer om hem niet op je pedalboard te plaatsen.

Germanium and Silicon Fuzz Face mini

De Fuzz Face is waarschijnlijk het beroemdste distortionpedaal ter wereld. Het begon allemaal met de Germanium Fuzz Face, deze maakte gebruik een germanium transistor om die lekkere distortion sound te produceren. Later werd deze vervangen voor een silicon transistor wat resulteerde in een stabieler geluid, maar wel met een ander karakter.
De Germanium versie is gebaseerd op de oorspronkelijke '66 -'68 Fuzz Face met dat echte vintage geluid, de Silicon versie van de Fuzz Face mini is daarentegen gebaseerd op een Fuzz Face uit 1970 uit de eigen collectie van Dunlop.