De Virtual Jeff van FOMOfx

Er zijn zeer veel versies van de tremolo arm uitgebracht, voor ieder gitaarmodel weer een andere. De één werkt fantastisch, en de ander heb je eigenlijk niets aan. Met de komst van de Virtual Jeff (vernoemd naar gitarist Jeff Beck, die de absolute meester van de tremolo arm genoemd zou kunnen worden) maakt het niet meer uit wat voor model gitaar je hebt.

Met de Virtual Jeff wordt het zelfs mogelijk om akoestische gitaren te voorzien van een tremolo arm. De Virtual Jeff is namelijk een volledig digitaal effect dat wordt gestuurd door een tremolo arm die je binnen 30 seconden op je instrument kunt zetten. Alle problemen van een mechanische tremolo arm zijn hier in één klap verholpen!

Het apparaat bestaat uit twee delen: de arm die je gemakkelijk op je instrument plaatst en een processor in de vorm van een footswitch die jouw geluid zeer natuurgetrouw verbuigt naar de nieuwe toonhoogtes. Hoe de processor eruit gaat zien is helaas nog niet duidelijk, wel duidelijk is dit apparaat de gitaarwereld volledig zal veranderen!