Een nieuw tijdperk voor dynamische microfoons

Shure vormt met hun SM58 en SM57 al sinds de jaren 60 de standaard wat betreft dynamische microfoons. Dat Shure in staat is om fantastische microfoons te maken is dus geen geheim. Met de komst van KSM8 dynamische cardioïde microfoon krijgt de dynamische microfoon een aantal schitterende upgrades.

onder de motorkap

Het geheim achter de KSM8 Dualdyne zit hem in het gebruik van een tweede membraam en een constructie die de luchtstroom binnenin de microfoon omkeert, beide uniek voor microfoons tot nu toe. Het tweede membraam in combinatie met deze omgekeerde luchtstroom zorgt ervoor dat lage frequenties gedeeltelijk gefilterd worden waardoor het zogenaamde "proximity-effect", het een effect dat wanneer je dichter bij de microfoon komt de lage frequenties enorm versterkt worden en vice versa, nagenoeg opgeheven wordt. Door de ingebouwde pneumatische schokbescherming worden daarnaast alle bijgeluiden door bijvoorbeeld het vastpakken en bewegen van de microfoon en interferentie sterk onderdrukt.

volledig geperfectioneerd

Alsof de eerder genoemde innovaties nog niet genoeg zijn, is het carioïdepatroon (ook wel nierpatroon genoemd) het meest consistente patroon tot nu toe door alle frequenties heen. Dat betekent dat welke frequenties je de microfoon ook aan blootstelt, hij iedere als gelijke zal behandelen en dus een zeer accurate weergave van de werkelijkheid geeft. Om te voldoen aan de eisen van de tijdsgeest is deze microfoon daarnaast volledig draadloos te gebruiken en, mocht je graag in de regen zingen, is hij nagenoeg waterdicht.