Compacte LS Pocket recorders van Olympus

Of je nu een jamsessie van een band opneemt, geluiden van de natuur of een interview, de Olympus LS P1 en LS-P2 staan garant voor een uitstekend resultaat in vrijwel elke denkbare situatie. Beide modellen maken deel uit van de nieuwe Olympus LS Pocket Serie die uitstekende prestaties combineert met een compact en stijlvol ontwerp in een zeer robuuste metalen behuizing. Het uitstekende directionele microfoonsysteem zorgt voor opnamen in het lineaire PCM-formaat (96 kHz/24 bit), beter dan van cd’s.

De LS-P2 is voorzien van een TRESMIC-systeem met drie microfoons voor een grotere frequentiebereik. Deze recorder maakt het ook mogelijk dat de resultaten via Bluetooth kunnen worden doorgestuurd naar externe luidsprekers. Verder is de LS-P2 voorzien van een handige normalisatiefunctie zodat het geluidsniveau van de opgenomen bestanden eenvoudig kan worden opgevoerd tot een vervormingsvrij maximaal volume – zonder dat hiervoor een pc of extra software is vereist.

Geweldige diepte en een vol geluid

Zo veel functionaliteit in zo’n compact formaat: de nieuwe Olympus LS Pocket Serie, met de nieuwe LS-P1- en LS-P2-recorders, laat muzikanten en andere gebruikers genieten van de kracht en veelzijdigheid van de LS-serie, maar dan in een ongekend compact ontwerp dat je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Om ervoor te zorgen dat het geluid wordt opgenomen in de best mogelijke kwaliteit, ongeacht of je nu bij een concert bent, buiten of in een vergaderruimte, zijn beide modellen voorzien van een uitstekend directioneel microfoonsysteem voor een geweldig stereogeluid. De LS-P2 gaat nog een stapje verder met het ingebouwde TRESMIC 3 microfoon-systeem dat dankzij de derde, centraal gepositioneerde omnidirectionele microfoon zorgt voor een groter frequentiespectrum van 20 Hz-20 kHz, en daarmee voor een ongekend rijke stereofonische geluidservaring.

Opnamen in een uitstekende kwaliteit

Als het echt luid wordt, zijn de LS-P1 en LS-P2 helemaal in hun element. Ze zijn geschikt voor een geluidsdruk (Sound Pressure Level, SPL) tot 120 dB zonder clipping. En als er een opname is gemaakt met een te laag volume komt de normalisatiefunctie van de LS-P2 uitstekend van pas. Deze verhoogt het opnamevolume tot het maximale niveau zonder vervorming en staat daarmee garant voor het beste resultaat. De opnamen worden opgeslagen in MP3 of in het lineaire PCM-formaat (96 kHZ/24 bit) dat de kwaliteit van cd’s overtreft.

Uiterst veelzijdig dankzij Bluetooth-ondersteuning

Beide modellen beschikken over een MicroSD-opslagoptie en een directe USB-connector, en de Olympus LS-P2 is tevens uitgerust met Bluetooth voor een draadloze verbinding met tal van compatibele apparaten. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld naar opgenomen bestanden of opgeslagen muziek luisteren via een Bluetooth-koptelefoon of -luidspreker. En wanneer de gratis OLYMPUS Audio Controller BT-app wordt geïnstalleerd, kunje je LS-P2 ook vanaf afstand bedienen met een Android-telefoon.

Nog meer slimme functies voor slimme gebruikers

Beide modellen bieden als extra voordeel dat ze ook kunnen worden gebruikt als MP3-speler: je hoeft de gewenste audiobestanden alleen maar over te zetten naar de muziekmap om te kunnen luisteren en te ontspannen. Er zijn diverse equalizerinstellingen beschikbaar voor het perfecte geluid voor elk soort muziek en elke gebruiker. Ook zijn de recorders voor extra flexibiliteit voorzien van een statiefaansluiting. De LS-P1 en LS-P2 kunnen ook worden aangesloten op verschillende systeemcamera’s, zoals de Olympus OM-D-modellen, middels een flitsschoenadapter en kabel. Zo worden perfecte audiovisuele resultaten bereikt. Er wordt immers volop geprofiteerd van de vele voordelen van audiorecorders, zoals een beter stereogevoel dankzij de directionele microfoons, een bredere frequentie-respons dankzij TRESMIC en de mogelijkheid om harde geluiden op te nemen tot 120 dB SPL in een kristalheldere kwaliteit.

De nieuwe recorders uit de LS-serie hebben een robuuste metalen body, kunnen in de meest uiteenlopende situaties worden gebruikt en zijn ideaal voor ambitieuze muzikanten. De LS-P1 zal verkrijgbaar zijn in een zilverkleurige uitvoering en de LS-P2 in het zwart.