Nieuwe Rode Shotgun Mics en RodeLink

Het Australische RØDE staat bij veel mensen bekend als de producent van een groot scala aan microfoons. Extra opvallend is dit jaar dan ook de release van de RØDELink. Deze keer geen nieuwe microfoon maar een draadloos digitaal systeem om je audio te versturen zonder tussenkomst van vervelende kabels. Maar RØDE zou RØDE niet zijn als ze niet ook een nieuwe lijn met mics op de markt brengen. En dat doen ze dan ook met de nieuwe NTG4 en NTG4+ condensator-shotgun mics.

RØDELink Filmmaker kit

Het meest opvallende product tijdens deze lancering is natuurlijk de RØDELink. Dit draadloze systeem zorgt ervoor dat je met gemak je audio naar je ontvanger kan doorsturen zonder verlies in kwaliteit. De naam “Filmmaker kit” verklapt al dat dit systeem ontwikkeld is om gebruikt te worden tijdens het filmen waarbij je de vrijheid van een camera kan combineren met de vrijheid van een draaloze microfoon. Het RØDELink systeem bestaat uit een dasspeldmicrofoon, beltpack en een ontvanger. De microfoon wordt aangesloten op de beltpack met een beveiligde connectie waardoor deze niet los kan schieten. De beltpack maakt contact met de ontvanger en heeft een bereik tot 100 meter.​

De RØDELink is een volledig digitaal systeem en werkt op de 2.4GHz-band waarbij het systeem wisselt tussen verschillende frequenties. Het grote voordeel hiervan is dat hierbij constant het sterkste signaal gekozen wordt waardoor zelfs in de drukste gebieden een betrouwbare connectie gerealiseerd wordt. De 2.4GHz-band is overal ter wereld beschikbaar waardoor deze set te gebruiken is op iederen mogelijke locatie.

NTG4 en NTG4+

Naast de RØDELink worden er ook twee nieuwe condensator-shotgun mics gelanceerd. De nieuwe modellen borduren voort op het succes van de NTG 1 en 2. De NTG 4 en 4+ hebben dezelfde afmetingen als hun voorgangers, maar beschikker over een beduidend hogere audiokwaliteit. De hogere gevoeligheid in combinatie met minder ruis zorgt voor een schoner audio signaal.

Zowel de 4 als de 4+ beschikken over een 75Hz high pass filter, 10db PAD en een innovatieve high frequency boost. Het voordeel van de 4+ tegenover de 4 is dat deze ook op zijn ingeboude accu kan werken in plaats van op de standaard fantoomvoeding. Deze accu kan eenvoudig opgeladen worden via USB en zal tot 150 uur werken.