Nord brengt Electro 5 performance keyboards

Clavia onthult op de NAMM show de 5e generatie van z’n inmiddels legendarische Nord Electro live performance keyboards. Er zijn drie modellen beschikbaar, de Electro 5D 61 en Electro 5D 73 met half gewogen ‘waterfall’ toetsen en de Electro 5 HP 73 voorzien van volledig gewogen ‘hammer action’ toetsen.

Het piano geheugen is verhoogd naar 1 GB en de ‘Sympathetic Resonance technology’ uit de Nord Piano is geïmplementeerd om het niveau van realisme te verbeteren. De orgelsectie heeft een ‘Principal Pipe Organ’ modus en de Leslie 122 simulatie van de Nord C2D gekregen.

Ook bevat de Electro 5 een sample synth sectie met een uitgebreid geheugen voor samples (256 MB) en aangepaste controls waardoor je de attack, decay, release en dynamics van de samples kunt aanpassen. De effectensectie is flink uitgebreid en zijn allemaal in stereo. Daarnaast is het mogelijk om meerdere geluiden te combineren in layers om je eigen specifieke geluid te creëren.

Naast alle muzikale veranderingen hebben ze ook een praktische aanpassing doorgevoerd door keyboards te voorzien van heldere LED displays waarop je de verschillende settings kunt bijhouden.

Het is nog even afwachten wat de prijs wordt van deze nieuwe modellen en ook de beschikbaarheid is nog niet definitief bekend, maar volgens de eerste geruchten zullen ze in april beginnen met het verschepen van de eerste modellen. Zodra we meer weten volgt er uiteraard een update.