Drie nieuwe Pearl Cajons

De NAMM show was dit jaar een drukke beurs voor Pearl, veel nieuwe producten werden getoond waaronder drie nieuwe Cajons: de Afterburner, de CentiGrade en de Mach 3.

Afterburner Cajon

Deze nieuwe Cajon is gemaakt in de Verenigde Staten, en is vernoemd naar de klassieke Hotrod vanwege z’n dubbele klankgaten aan de achterzijde die sterk lijken op een Afterburner. Door deze klankgaten geeft de Afterburner een lekkere lage sound. De slagplaat en de kast van de Cajon zijn gemaakt van berkenhout en afgewerkt met een naturel lak.

 

CentiGRADE Cajon

De CentiGRADE Cajon valt op door z’n prachtige Mango Cherry Burst kleur en door z’n schuine slagplaat. De slagplaat is bewust onder een hoek van 100 graden geplaatst, zodat de speler een betere houding aanneemt en minder last krijgt van de onderrug.

De kast is gemaakt van glasvezel waardoor hij stevig en toch licht van gewicht is en de slagplaat van een mix van Aziatisch hardhout, wat de Cajon een dynamische en heldere klank geeft met een opmerkelijke projectie. De gegoten baspoort zorgt ervoor dat de Cajon een diepe bas heeft.

 

Mach 3 Cajon

De Mach 3 Cajon heeft 3 geïsoleerde speelzones die een snare, bas en tomgeluid simuleren. Aan de binnenkant zijn drie aparte kamers gemaakt met eigen klankgat om te voorkomen dat er sprake is van cross-talk. De baskamer heeft een extra klankgat gekregen voor een beter basgeluid.

Ook de Mac 3 heeft een schuine slagplaat, zodat de speler een beter houding aanneemt en niet meer voorover hoeft te leunen. Deze cajon is gemaakt van berkenhout en heeft een naturel lak.