Blackstar Artist Combo´s

Blackstar kenmerkt zich door het bouwen van versterkers die simpel zijn, een puur geluid leveren voor zowel clean als overdrive en zeer flexibel inzetbaar zijn.

In het hart van de Artist serie zit een uniek design dat geheel gebouwd is om het uiterste uit de bekende 6L6 buizen te halen. Door het unieke ontwerp wordt het beste van zowel het Amerikaanse als het Britse geluid gecombineerd in één versterker.

Alles wat je van een moderne versterker verwacht is verwerkt in de Artist serie. Zoals twee kanalen bestuurbaar via footswitch, reverb, master volume en een effecten loop.

Om absolute betrouwbaarheid te garanderen worden alle prototypes bij Blackstar aan ontelbare uren hevig testen onderworpen. Bij de Artist serie is dit dus ook gebeurd waardoor je zeker bent dat je op je amp kunt rekenen tijdens de heftigste gigs!

De Artist serie is daarnaast helemaal gebouwd om extra lekker te klinken in combinantie met pedalen. Dankzij de pure clean sounds worden de kleinste nuances in je spel duidelijk naar voren gebracht en door je pedalen gestuurd voor het beste resultaat.

ISF (Infinite Shape Feature)

Dankzij de ISF toonregeling is het simpelgezegd mogelijk je geluid een meer amerikaanse twist te geven door de knop met de klok mee te draaien. Je geluid wordt dan strak en gefocust. Als je meer een Britse sound wil en draai je de knop de andere kant. Hierdoor wordt je geluid warmer en meer "woody". Deze manier van toonregelen voelt veel natuurlijker aan dan met de traditionele toonregeling, die overigens ook nog steeds aanwezig is.

Natuurlijke digitale reverb

De Artist versterkers hebben allemaal een heel natuurlijk klinkende digitale reverb die voor zowel clean als overdrive erg goed en muzikaal klinkt. Deze reverb is gebaseerd op de beste studio reverb units in de wereld. Met de Dark/Light knop kun je het volledige karakter van de reverb veranderen van warm en zacht naar helder en scherp.

Twee kanalen

Kanaal 1 bevat niet meer dan een volumeknop en een toonknop. Elegante eenvoud in één kanaal dus. Maar meer heb je niet nodig voor een fantastische clean sound of een sound voor door je pedalen.

Kanaal 2 kan prachtig clean klinken maar heeft ook de mogelijkheid lichte overdrive toe te voegen dankzij de combinatie van een gainknop en een master volumeknop. In dit kanaal zitten ook de ISF en de reguliere equalizer verwerkt.