30 Jaar Rock Palace Den Haag

Dit jaar bestaat onze winkel in Den Haag maar liefst 30 jaar! Wij willen al onze klanten hartelijk danken voor het vertrouwen in al die jaren. Sinds 1985 is Rock Palace het epicentrum voor muzikanten en muziekliefhebbers in heel Nederland. Wij zijn trots op onze rijke geschiedenis en we willen nu en in de toekomst blijven werken aan kwaliteit, service en beleving. Op 24 oktober organiseren we een groot feest in de winkel met optredens van verschillende bekende Haagse artiesten. Zorg dat je het niet mist! Houd onze website in de gaten voor meer informatie. Tot dan!

Zorg dat je deze dag niet mist en schrijf je alvast in. Eventbrite - 30 jaar Rock Palace

Rock Palace
Geschiedenis van een Haags icoon

Rock Palace is een winkel gespecialiseerd in muziekinstrumenten in het centrum van Den Haag. Van keyboard tot gitaar, van drumstel tot dj-set en van microfoon tot mengpaneel... Rock Palace heeft het allemaal in huis! In 1985 is Rock Palace geopend door Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen van de bekende Haagse band Golden Earring. Zij wilden met de nieuwe winkel een ontmoetingsplek creëren voor muzikanten.

Een echt muziekpaleis

De naam Rock Palace is bedacht door de populaire drummer Cesar Zuiderwijk. Den Haag is een koninklijke stad met Paleis Huis ten Bosch, het Vredespaleis en op steenworp afstand van de winkel het Paleis Noordeinde. De muziekwinkel werd een paleis voor muzikanten, waar iedere klant zich koning zou voelen.... Rock Palace dus!

Cultureel muziekcentrum

De winkel is in de loop der jaren uitgegroeid tot een cultureel muziekcentrum. Vele nationaal en internationaal bekende muzikanten, bands en artiesten komen er over de vloer. Blof, Krezip, Edwin Evers, De Dijk, Najib Amhali, Candy Dulfer, Jon Bon Jovi en anderen hebben er gespeeld. Deze grote namen trekken op hun beurt weer jong lokaal talent aan.

Hierdoor ontstaat een smeltkroes van jonge en oudere muzikanten, beginners en professionals. In de winkel hoor je bijna altijd livemuziek. Muzikanten discussiëren, spelen samen, overleggen en leren van elkaar. Veel muzikale samenwerkingsverbanden en nieuwe bandjes en muzikale projecten ontstaan in de winkel.

Haagse rockhelden

De carrières van Anouk en bands als Kane en Di-rect zijn bij Rock Palace begonnen. Di-rect is zelfs mede-opgericht door een medewerker van Rock Palace, Dennis van Hoorn. Zanger en gitarist Tim Akkerman werkte toentertijd op de gitaarafdeling en de andere drie bandleden kwamen ook regelmatig bij Rock Palace over de vloer. De jongens gingen samen spelen en er ontstond 'direct' een band. Hier is ook de bandnaam van afgeleid.

Muziekwinkel in de Torenstraat

Rock Palace ligt om de hoek van de Grote Kerk in Den Haag. In 1985 is de winkel begonnen in een klein pandje met veel verdiepingen. Dat werd al snel te klein en toen werden naastgelegen ruimtes bijgetrokken. Toen ook dat niet meer ging is de winkel verhuisd naar het nieuwe pand aan de overkant van de straat. Sinds 1994 is de winkel daar gevestigd in een prachtig pand met een enorme glazen gevel.

In 2010 hebben we de winkel volledig verbouwd en uitgebreid. Een geheel nieuwe winkelpui van staal en glas en de nieuwste show-verlichting zorgt voor een fraai lichtspel wanneer het buiten donker is. Dankzij de verbouwing is de winkel ook bijna twee keer zo groot geworden, met een nieuwe custom shop lounge voor de meest exclusieve gitaren.

Alles voor de moderne muzikant, producer en dj

Net als alle andere KEYMUSIC winkels heeft Rock Palace vandaag de dag alles in huis voor de moderne muzikant, producer of dj. Onze specialisten staan met veel passie voor je klaar. We helpen je graag verder bij je muzikale dromen! Jong en oud, beginner of expert; iedere liefhebber kan zijn hart ophalen in onze mooie winkel in Den Haag.

Ben je in Den Haag, kom dan zeker even langs in de Torenstraat om de sfeer te proeven. Er is altijd iets nieuws te bekijken of te proberen, en wie weet ontmoet je iemand met wie je een geweldige muzikale klik hebt!

De koffie staat klaar.

Tot in de winkel.
Het Rock Palace-team

ROCK PALACE

Torenstraat 132a
2513 BW Den Haag
Tel. 070-3609509
denhaag@keymusic.com
www.keymusic.com/denhaag

Rock Palace 30 jaar
 

Rock Palace

Rock Palace

Persoonlijk advies

Bel met onze specialisten:

Tel. 078/487.000

Ma. t/m vrijdag:
10-18 uur
Zaterdag:
10-18 uur
Stuur een bericht

Onze winkels