Native Instruments Komplete 10 en Kontrol S controllers

Komplete 10, het nieuwste pakket met instrumenten, effecten en muzieksoftware, is aangekondigd door Native Instruments. Zoals we gewend zijn is er een standaardbundel en Komplete 10 Ultimate, dat je nog veel meer inhoud geeft om mee te spelen. Verder komt Native Instruments met de Komplete Kontrol S-serie controller keyboards. Innovatieve controllers die zeer nauw samenwerken met Komplete 10.

Komplete 10

Komplete 10 bevat 39 producten en meer dan 12000 geluiden. Komplete 10 Ultimate biedt 75 producten en meer dan 17000 geluiden. Beide pakketten worden geleverd op een USB hard drive.

Wat is er nieuw in Komplete 10? De belangrijkste upgrade betreft zes nieuwe instrumenten - Rounds, Kontour, Polyplex en drie piano's - plus de Komplete Kontrol software waarmee je door alle Komplete instrumentgeluiden kunt bladeren met één interface. 

De Komplete Kontrol S

Native Instruments heeft veel hardware voor beatmaker en dj's, en daar komt nu iets bij voor de synth-spelers. De nieuwe reeks controllers heeft 25, 49 of 61 toetsen, elk van deze versies heeft een Fatar keybed en belooft een 'luxueuze' speelervaring.

Bespeelbaarheid is maar een klein deel van het verhaal, de S-serie valt vooral op door zijn vergaande integratie met de software in NI's Komplete bundel. De geluiden kunnen gekozen worden op type in plaats van op instrument, dankzij de Komplete Browser, terwijl de Native Map technologie automatisch de parameter in ieder Komplete instrument toewijst aan de aanraakgevoelige controllerknoppen.

En dan is er natuurlijk de Light Guide - met veelkleurige LED's kunnen toetsen worden uitgelicht om zo akkoorden, toonladders, melodielijnen of zones aan te geven.

KEYMUSIC kan de beide softwarepakketten en de keyboard controllers leveren vanaf begin oktober, net als de software updates en crossgrades vanuit de verschillende eerdere versies van Komplete en vanuit Maschine.