VIDEO: Boss Tone Central

Boss Tone Central is een website waarop alle BOSS-data te vinden is. Denk daarbij aan Audio-data, sounds, patches, tips & tricks, en alles specifiek afgestemd op jouw toestel. Sluit je toestel aan, installeer de speciale Boss Tone Studio software op je computer of Mac, en verbind met het internet. De verzameling sound patches en andere data die nog iedere dag groter wordt, is direct voor jou beschikbaar.

Boss Tone Central

BOSS TONE CENTRAL is de sleutelsite die verschillende waardevolle content verzamelt voor de meeste BOSS apparaten! Op BOSS TONE CENTRAL vind je alles wat maken heeft op het gebied van: 

  • Sounds & Patches
  • Video’s
  • Audiovoorbeelden
  • Tips & tricks 
  • Backingtracks 

Ongeacht je toestel, je muziekstijl of je niveau, alles is hier op een handige en overzichtelijke manier voor iedereen gratis beschikbaar. De sounds die je kan downloaden zijn:

  • Signature Soundssets, gemaakt door ‘industry leading’ professionele gitaristen waaronder een aantal zeer grote internationale namen als Steve Lukather, GUS G, Rich Erkhardt, Marty Friedman, Bruce Bouillet, enz.
  • Style Specific Soundssets zoals de ‘blues collection’, ‘classic rock collection’, enz die op hun beurt ook werden gecreëerd door professionele en veelgevraagde sessiegitaristen.

Elk van deze sets gaat ook gepaard met geluids- en/of videovoorbeelden waarin de sounds worden voorgesteld. Heb je als gitarist dus een specifieke smaak, zoek je die ene signature sound of wil je uitgedaagd worden door straffe sounds, dan vind je hier voor elk wat wils.

Tone Studio software

De BOSS TONE STUDIO software is een applicatie die je lokaal installeert op je PC of Mac en die de link vormt tussen je toestel (ME-80, GT-100, GT-001,etc…) en de BOSS TONE CENTRAL Web content. Maar daarnaast is het veel meer dat.

Zo is de BOSS TONE Studio ook een complete software editor voor je multi-effector, zodat het programmeren van klanken een stuk overzichtelijker en gebruiksvriendelijker wordt.

Ook is BOSS TONE STUDIO een zeer eenvoudige Librarian of Sound manager, of wel de ideale omgeving om je geluiden te beheren. Zo wordt het maken van een Backup of het samenstellen van verschillende Live sets een fluitje van een cent.

Ook een duidelijk stemapparaat en andere systeeminstellingen zijn eenvoudig aanspreekbaar en naar gelang het type TONE STUDIO (bv ME-80) krijg je er nog opname mogelijkheden en PHRASE TRAINER-applicaties bovenop die het speelplezier en bruikbaarheid van deze software alleen vergroten.

Elke TONE STUDIO is op dezelfde manier opgebouwd waardoor het overschakelen naar een ander toestel geen extra leercurve vereist. Kortom de Tone Studio software is een echte must waarmee je het beste uit je toestel haalt.