Fender viert 60 jaar Stratocaster

In het jaar van de zestigste verjaardag van de Stratocaster, trakteert Fender op een nieuwe variant van hun American Standard Strat en Tele, voorzien van Twin Head Vintage humbuckers uit eigen keuken.

Fender’s vlaggenschip de American Standard gitaar line up, rockt nu extra hard met een speciaal HH Stratocaster model. De American Standard Stratocaster HH voert de aloude American Standard Strat op met een paar Twin Head vintage pickups die enorm volle geluiden leveren. De gitaren zijn in diverse kleuren verkrijgbaar waaronder het gloednieuwe Ocean Blue Metallic.

Fender gaat verder met een tweetal limited editions uit de American Special serie. Om de 60ste verjaardag van de Stratocaster in 2014 te vieren, komt de US-made American Special Stratocaster HSS in een supercharged limited edition model met een Seymour Duncan Pearly Gates humbucker brugpickup voor een pure, krachtige klank. Alle spec's van de American Special zijn nog steeds aanwezig, en de nieuwe Olympic White afwerking geeft een lichtere look aan één van de meest formidabele modellen in de hedendaagse Stratocaster opstelling.

En er is ook nog een versie met 3 single coils. De US-made American Special Stratocaster is nu beschikbaar in een zwoel, geheel zwart limited edition model. Met dezelfde American Special functies als voorheen, is het een donkere schoonheid met een glanzend zwarte afwerking, zwarte slagplaat en zwarte pickup covers.De laatste nieuweling die Fender presenteert betreft een artist model. Zoals je misschien gehoord hebt, zijn bassist Adam Clayton en zanger Bono van U2 toegetreden tot de raad van bestuur van Fender. Eerstgenoemde wordt geëerd met een wel heel erg fraaie Jazzbass. Gedurende de hele geschiedenis van de band, is de baanbrekende muziek van U2 ondersteund door sierlijk gespierd baswerk van Adam Clayton. Zijn onberispelijke groove en uitgestrekte toon vormen de basis van één van de grootste bands in de geschiedenis van de rockmuziek.